"Gelmiş 70 yaşına, adam benden randevu istiyor..."

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen ve yeni parti kuranların ihraç edilmemesi için ricacı olan ismin Abdullah Gül ve Ali Babacan ile birlikte hareket eden Beşir Atalay olduğu belirtiliyor.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başta Ahmet Davutoğlu ve ekibi olmak üzere partiden ayrılanlara ve yeni oluşum hareketlerine katılanlara dair teşkilatta yaptığı görüşmeler devam ediyor.

Söz konusu isimlerin ihraç edilmelerine ilişkin partiden cılız da olsa itirazların yükseldiği belirtiliyor.

‘İSTİFA ETMİŞ 70 YAŞINDA BİR ADAM BENDEN RANDEVU İSTEDİ’

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre son Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, yeni partilere dair gelişmeler masaya yatırılırken AKP lideri Erdoğan'ın bir vakayı aktardığı belirtildi. İddiaya göre göre Erdoğan’ın toplantıda olayı şöyle anlattığı ifade edildi: 

“Partiden zaten istifa etmiş, sonra benden randevu istiyor. 70 yaşında bir adam. Bu saatten sonra ne demeye geliyorsun? Görüştüm tabii ama tuhaf buldum yani..."

Söz konusu kişinin ise Abdullah Gül ve Ali Babacan’la birlikte hareket ettiği söylenen Beşir Atalay olduğu öne sürüldü.

İTİRAZ VAR: İHRAÇ ETMEYELİM, İSTİFALARINI BEKLEYELİM

AKP toplantısında, ihraçlarla ilgili tüm üyelerin söz aldığı, bazı üyelerin “İhraç etmeyelim, istifa etmelerini bekleyelim” şeklinde itiraz ettikleri öğrenildi. Bazı üyeler de, söz konusu hareketlerin amacının iktidar olmak değil cumhurbaşkanlığını kaybettirmek olduğunu savunduğu aktarıldı.

Bundan sonraki süreçte ihraç kriteri olarak, “AK Parti’de olmasına karşın, kamuoyunda partiyi eleştirenler ve yeni oluşumlarla ilişkisi olduğunu açıkça dile getirenler” olarak çerçeve çizildiği, bu tanımlamaya uyanlarla ilgili ihraç işlemi başlatılacağı kararı alındığı belirtildi.

YENİ OLUŞUMA BAKIŞ: 'PARTİLEŞMELERİ 20 MİLLETVEKİLİNE BAKAR'

Yine yapılan değerlendirmelerde bazı partililerin “Hâlâ partileşemediler” dediği, bazılarının ise “Bu önemli değil, her an partileşebilirler. Partileşme ve grup kurmak sonuçta 20 milletvekiline bakar” dedikleri aktarıldı.
<< Önceki Haber "Gelmiş 70 yaşına, adam benden randevu istiyor..." Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER