Paşabahçe Fabrikası'nın 50 bin metrekarelik mamul ambarı kül oldu


Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, dün gece Paşabahçe Fabrikası'nda meydana gelen yangında, firmanın 50 bin metrekarelik mamul ambar kısmının tamamen yandığını açıkladı.

Başkan Özaydemir, yangın yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldıklarını, önemli bir tesellinin ise üretim hatlarına yangının yayılmasının engellenmiş olması olduğunu belirtti. Özaydemir, "Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (ESOB) 2001'den beri faaliyet gösteren Paşabahçe Cam Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Eskişehir Fabrikası'nda çıkan yangın nedeniyle doğan zarar tüm camiamızı üzüntüye boğmuştur." dedi.

En büyük tesellinin vardiya esnasında 350 kişi çalışan bir işletmede 4 kişinin dumandan etkilenmesinden başka cana dokunan olayın olmaması olduğunu kaydetti. Firmada 50 bin metrekarelik mamul ambar kısmının tamamen yandığının bilgisi veren Özaydemir, yangın söndürülmesinde OSB itfaiyesine destek vererek yangının hem işletme içindeki yayılmasını hem de diğer firmalara sıçramasını engelleyen ve söndürülünceye kadar çaba harcayanlara teşekkür etti. Eskişehir Sanayi Odası ve tüm camia adına Paşabahçe Cam Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Eskişehir Fabrikası'na geçmiş olsun dileklerini ileten Özaydemir, "Allah'tan camiamıza bir daha böyle felaketler göstermemesini diliyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Paşabahçe Fabrikası'nın 50 bin metrekarelik mamul ambarı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER