Pelikancı-AKP'li kapışmasında ilginç sözler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında yazdığı makalenin Yenişafak’ta yayımlanmaması üzerine istifa eden Özlem Albayrak ile havusun amiral gemisi Sabah'ın yazarı Hilal Kaplan sosyal medyadan fena kapıştı.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Metro İstanbul AŞ.’den işe girip aynı gün aldığı burs ile de ABD'ye gitmesine dair haberler ortaya çıkmıştı. 

Benzer bir durum Yeni Şafak gazetesinden kovulan Özlem Albayrak için de geçerli olduğu ortaya çıktı. 

PELİKANCILAR DEŞİFRE ETTİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasıyla ilgili makalesinin yayımlanmaması üzerine Yeni Şafak'tan ayrılan Özlem Albayrak aslında bir İBB çalışanıymış.

Üstelik İBB, Albayrak'ı tıpkı AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan gibi ABD'ye burslu göndermiş. Bu durumu da yine AKP'li yandaşlar deşifre ettiler 

Star yazarı Ersoy Dede ve Dede'nin yazısını sosyal medyada paylaşan Sabah yazarı Hilal Kaplan "Özlem Albayrak'ın gazeteci kimliğinin dışında aynı zamanda kadrosu İBB’ye bağlı olan BİMTAŞ şirketinin de personeli olduğunu iddia etti.


İddiaya şahsi Twitter hesabından cevap veren Özlem Albayrak, “İBB çalışanı olduğumu hiçbir zaman kimseden saklamadım, gazetenin de bilgisi dâhilindeydi. Gazeteye dışardan yazı gönderiyordum. Belediye’den burs alıp ABD’ye gittiğimi ispatlamayan ise şerefsizdir.” dedi.


 
Kaplan’ın paylaşımına verdiği cevabı biraz daha sertleştiren Albayrak, “İletişim mezunu, sosyoloji yüksek lisanslı, doktorasını bitirmek üzere olan, dil bilen birisinin, 4 bin 500 tl maaşla bir kurumda çalışması çok tuhafmış. Ne ihale aldım, ne danışmanlık yaptım, ne genel müdür oldum. Yalıda oturup hükümet kurup hükümet yıkan birine çok gelmiş!” ifadesini kullandı.




KİM BU PELİKANCILAR?
Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifasında etkin bir rol oynayan “Pelikan Dosyası” ile ismini duyuran grubun içerisinde Hilal Kaplan, Melih Altınok, Süheyb Öğüt, Cemil Barlas, Turgay Güler, İbrahim Karagül, Cem Küçük ve Ersoy Dede gibi gazetecilerin olduğu iddia edilmişti. 

Ayrıca gazeteci Barış Terkoğlu, yapının merkezinde Berat Albayrak ile Turkuaz Grubu'nun başındaki ağabeyi Serhat Albayrak’ın olduğunu ifade etmişti.
<< Önceki Haber Pelikancı-AKP'li kapışmasında ilginç sözler Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER