Penny Ur, öğretmenlere daha kolay nasıl İngilizce öğretilebileceğini anlattı


Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) etkili İngilizce öğretme teknikleri üzerine bir eğitim programı düzenledi. İngilizce öğrenme üzerine çok sayıda kitabı bulunan ve Cambridge Üniversitesi'nde dil eğitimi veren Penny Ur da programa konuşmacı olarak katıldı. Öğretmenlere tavsiyeler sunan Ur, kendi yöntemleri hakkında da ipuçları verdi. Öğrencilere bazı kelimelerin anadilde daha kolay öğretilebileceğini söyledi.

200'ün üzerinde yerli ve yabancı İngilizce öğretmeni, akademisyenin katılımıyla gerçekleşen program ilgiyle takip edildi. Programda etkili dil öğrenme, sınıf yönetimi, İngilizce konuşma, yazama gibi konularda sunumlar yapıldı. Programın son konuşmacısı ise dil uzmanı Penny Ur oldu. İletişimsel yaklaşımın yeniden ele alınması konulu bir sunum yapan Ur, 1970'li yıllara kadar geleneksel eğitime bu tarihten sonra iletişim becerilerinin de dahil edildiğini anlattı. Toplumda kabul gören beğenilen bu yaklaşımın aslında yeterli olmadığını savunan Ur, hem geleneksel yaklaşımın hem de iletişim yaklaşımın bir arada harmanlanarak yeniden el alınabileceğini ifade etti.

Konuşmasının ikinci bölümünde kendi deneyimleri hakkında bilgiler sunan Ur, öğreticilerin ana dili kullanarak da başka bir dili öğretebileceğini savundu. Bazı kelimelerin ana dilde daha kolay ve kısa sürede öğretilebileceğini aktardı. Zaman kazandırma ve algıyı güçlendirme adına ana dilin kullanımın önemine vurgu yaptı. Ur'un üzerinde durduğu diğer bir konu ise oyunlar oldu. Ur'a göre; bu sayede öğrencinin iletişim becerileri gelişiyor. Eğlenceli bir ortamda dil öğrenmek daha kolay bir hale geliyor. Dil öğrenme konusunda öğrenene ve öğretene önemli görevler düştüğünü vurgulayan Ur, bu konuda prensiplerin önemine işaret etti.

Dr. Özkan Önalan ise sınıf ortamında etkili iletişim konusunda, Laura Woodward ise nasıl eğlenceli hale getirilebileceği hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Programın sonunda sunum yapanlara plaket ve çiçek takdim edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Penny Ur, öğretmenlere daha kolay nasıl İngilizce öğretilebileceğini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER