Pensilvanya'daki kampta neler oldu? İşte gerçek

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kaldığı inziva kampında bugün bir hareketlilik yaşandı . Her zamanki gibi AKP yanlısı AA ajansı ile havuz medyası olayları yine çarpıttı

SHABER3.COM

Pensilvanya'nın  Saylosburg bölgesinde bulunan inziva kampında bugün bir hareketlilik yaşandı. Kampın girişinde bulunan güvenlik noktasında bir hareketlilikten şüphelenen ABD'li güvenlik  memuru karanlığa doğru ateş etti. Çevreden duyulan silah sesi ile birlikte kamp merkezine takviye polis ekipleri geldi . Olayın araştırılmasının ardından herhangi bir durum ortaya çıkmadı. 
Havuz medyası ve Anadolu Ajansı Polisin "silahlı bir kişiyle ilgili olarak bir soruşturma yürüttüğünü"  yazmıştı

Pennsylvania Eyalet Polisi açıklama yaptı 

Pennsylvania Eyalet Polisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yerel saatle sabah 08:53'te (TSİ 15:53) adı Golden Generations Retreat Center (Altın Nesiller Dinlenme Merkezi) olan yerleşkede silah seslerinin duyulduğu yönünde gelen bir ihbar üzerine bölgeye gittiğini bildirdi.

Açıklamada, "Güvenlik personeli, güvenlik kapısının dışında şüpheli bir kişinin bulunduğu noktanın yakınlarına ateş açmış. Kimliği tespit edilemeyen kişi, bölgeden kaçmış. Güvenlik görevlilerinin bölgede yaptığı arama tamamlandı ve söz konusu kişi bulunamadı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor" denildi.


Olayla ilgili kamptan açıklama yapıldı

 ABD merkezli Alliance for Shared Values adlı vakıf da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bugün sabah saat 08:30 silahlı kimliği  bilinmeyen bir kişi, Fethullah Gülen'in uzun bir süredir yaşadığı Pennsylvania'nın Saylorsburg bölgesindeki dinlenme merkezine girmeye çalıştı. Güvenlik görevlisi de havaya ateş açarak yanıt verdi ve söz konusu kişi kaçtı" dedi.

Vakıf, dinlenme merkezi personelinin yürütülen soruşturmada eyalet polisine her türlü yardımı yaptığını söyledi.

Açıklamada, "ABD'li yetkili makamlara, Türkiye'yi hem burada ABD'de hem de diğer ülkelerde masum insanlara yönelik eylem ve tehditlerinden sorumlu tutmayı sürdürmeye çağırıyoruz" denildi.
<< Önceki Haber Pensilvanya'daki kampta neler oldu? İşte gerçek Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER