Pepee ne yaptı size?

Türkiye'de medyaya yapılan baskı yeni bir boyut kazandı

Pepee ne yaptı size?

Türkiye'de medyaya yapılan baskı yeni bir boyut kazandı. Kamuoyunda 'Alo Fatih' ifadesi ile simgeleşen medyaya sansür, çocuk kanallarına kadar uzandı. Meydan gazetesinden Abdullah Kılıç, TRT Çocuk'ta yayınlanan Pepee isimli çizgi filmin diyaloglarının birilerini rahatsız ettiğini ve bu sebeple yayından kaldırıldığını yazdı.

İşte Kılıç'ın o yazısı:

Haber kanallarındaki sansür artık herkesin malumu! Kısaca 'Alo Fatih' deniyor. “O haber girsin, bu girmesin… Şu konuk çıksın bu çıkmasın!” şeklinde okunuyor! Hadi bunlara alıştık! Peki hükümet bir çizgi film karakterine niye karışır? Kahramanın sözlerinden neden rahatsız olur? Bir dönem TRT Çocuk'ta yayınlanan Pepee'den bahsediyorum. Bir anda binlerce çocuğun sevgilisi haline gelen Pepe'den… Hırsızlığın, yalanın, iftiranın kötü bir şey olduğunu söyledikten sonra Pepee'nin başına gelmeyen kalmadı. Pepee'nin bu sözlerinden birileri çok fena halde rahatsız oldu.Sarıldı telefona hemen…“Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!” dedi. Bununla kalsa iyi!“Bizim kanalımızda bize de mi lolo yapıyorsunuz. Bu ne densizlik” diyerek kızdıkça kızdı!Telefonun öbür ucundaki yetkili “Gereğini hemen yapcam efendim” dedi.“Ne yapacan ya ne yapacan…” derken telefon kapandı.Zaman geçirilmeden gereği yapıldı.

“Pepee'nin diyalogları bizim tarafımızdan size iletilecek” dendi!Yapımcı bu teklifi kabul etmeyince.Olan Pepee'ye ve çocuklara oldu! TRT Çocuk'tan kovuldu…Sonra Show Tv ile anlaştı.Her şey güzel gidiyordu. Çocuklar, tekrar Pepee'ye kavuşmanın mutluluğunu yaşarken…Olan oldu!İktidar daha doğrusu TMSF, Show Tv'ye el koydu.Bir kere damgalanan Pepee'ye yine yol göründü! Pepee şimdi nerede derseniz? Planet Çocuk'ta.İyi seyirler…

KAYNAK: MEYDAN GAZETESİ
<< Önceki Haber Pepee ne yaptı size? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER