Fernandao varsa sorun yok

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu’nun 11. hafta maçında Fenerbahçe Kadıköy'de Torku Konyaspor’u konuk etti.

Fernandao varsa sorun yok

Fenerbahçe 11. haftada konuk ettiği Torku Konyaspor'u Fernandao'nun attığı golle 1-0 yenmeyi başardı. 

Fenerbahçe bu sonucun ardından bu sezon aldığı 7 galibiyetin 4'ünü 1-0'lık sonuçla almış oldu.

Fenerbahçe efsane ismi Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Toku Konyaspor karşısında zorlu anlar yaşamasına karşın kilidi Fernandao'nun 76. dakikada attığı golle açmaya bildi. 

İlk yarı boyunca iki takım da gol pozisyonu üretmekte zorlandı. Pereria ikinci yarıda yaptığı oyuncu değişiklikleriyle oyunun ivmesine Fenerbahçe lehine değiştirirken, sarı lacivertlilerin beklediği gol Fernandao'dan geldi ve maçı da 1-0 kazanmayı başardı.

Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe puanını 24'e yükseltirken, Torku Konyaspor 16 puanda kaldı.


MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR


85' Fenerbahçe'de Fernandao hakeme yönelik itirazlarını sürdürünce sarı kart ile cezalandırılıyor.

83' Torku Konyaspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Abdou Traore oyundan alınırken yerine Halil İbrahim Sönmez oyuna dahil oluyor.

80' Fenerbahçe gole bir kez daha çok yaklaşıyor. Ceza yayı gerisinde topla buluşan Volkan Şen doğrudan kaleyi düşünüyor. Serkan'ın kurtarışından sonra altıpas sol çaprazına açılan topa hareketlenen Fernandao tekrar kaleyi düşünüyor ancak Serkan bir kez daha gole izin vermiyor.

77'GOOOLL!! Fenerbahçe, Fernandao ile öne geçiyor!

72' Hava topu mücadelesinde Fenerbahçe'den Bruno Alves rakibi Ömer Şişmanoğlu'na yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

71' Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Nani doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top barajdan geri geliyor.

69'Sağ kanattan hızlı gelişen Torku Konyaspor konta atağında Holmen pasını ceza yayına hareketlenen Ömer Şişmanoğlu'na gönderiyor. Ömer topu kontrol etmek isterken savunmada Bruno Alves son anda araya girerek mutlak bir gol pozisyonunu önlüyor.

55' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Alban Meha ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

53' Savunmadan çıkmaya çalışan Ali Çamdalı'nın pas hatası ile araya giren Volkan Şen topu takım arkadaşı Diego'ya kazandırıyor. Diego ceza yayına gelmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Serkan Kırıntılı sol köşeye uzanarak bu topu kontrol ediyor.

49' Sağ kanatta topu kontrol eden Gökhan Gönül son çizgiye inmeden ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

46' İkinci yarının hemen başında Fenerbahçe cephesinden iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Robin Van Persie ve Josef De Souza oyundan alınırken yerlerine Nani ve Volkan Şen oyuna dahil oluyor.

33' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Alper'in savunma arkasına gönderdiği pasa Fernandao hareketleniyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

26'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego pasını Hasan Ali'ye veriyor. Hasan Ali bekletmeden tekrar ceza yayı sol çaprazındaki arakdaşı Alper'i görüyor. Alper topu sağ tarafına çekerek vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

22' Savunmada topu kontrol eden Ali Turan sağ kanatta hareketlenen Ömer Ali Şahiner'e doğru uzun oynuyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

16' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hasan Ali Kaldırım ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Fernandao'dan seken top Robin Van Persie'ye geliyor ancak golcü oyuncu bu topu kontrol edemiyor ve savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.

10' Orta alandan gelişen atakta Abdou Traore'nin savunma arkasına havadan gönderdiği pası kontrol eden Ömer Ali Şahiner sağ çaprazdan ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inerek kaleyi düşünüyor ancak savunma son anda araya giriyor ve tehlikeyi önlüyor.

7' Diego ceza yayı sağ çaprazında topla buluşuyor ve bu noktadan kaleyi düşünüyor ancak yerden vuruşunda top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

6' Ceza yayı sol çaprazına sokulan Samuel Holmen yerden şansını deniyor ancak kaleci Volkan üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

1 Dk. Hakem Ali Palabıyık'ın düdüğü ile müsabakaya başlayan taraf Torku Konyaspor oluyor.


Fenerbahçe'nin ilk 11'i  şu şekilde: 

Volkan Demirel - Gökhan Gönül - Simon Kjaer - Bruno Alves - Hasan Ali Kaldırım - Mehmet Topal - Josef de Souza - Diego Ribas - Alper Potuk - Robin Van Persie - Fernandao

Yedekler: Ertuğrul Taşkıran, Michal Kadlec, Şener Özbayraklı, Ozan Tufan, Raul Meireles, Luis Nani, Volkan Şen


Torku Konyaspor: 

Serkan Kırıntılı - Ömer Ali Şahiner- Ali Turan - Jagos Vukoviç - Mehmet Uslu - Ali Çamdalı -  Uğur İnceman- Abdou Razack Traore -  Alban Meha - Samuel Holmen -  Ömer Şişmanoğlu
<< Önceki Haber Fernandao varsa sorun yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER