Peribacaları beyaza büründü


Kapadokya bölgesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonrasında peribacaları beyaza büründü.

Nevşehir'de dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, peribacalarına ayrı bir güzellik kattı. Peribacaları ile kağlı vadilerin kar altındaki hali kartpostallık görüntüler sundu. Nevşehir'de kar kalınlığı yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştı.

Her yıl 2,5 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya Bölgesi'nde karın yağışı ile birlikte peribacaları da beyazlara büründü. Peribacalarının en yoğun olduğu merkez ilçeye bağlı Göreme ve Uçhisar beldesi ile Avanos ilçesinin Zelve-Paşabağ merkezindeki karla kaplı peribacaları özellikle turistlerin ilgisini çekiyor.

Nevşehir'in Uçhisar beldesinde bulunan dünyanın ilk doğal gökdeleni olarak kabul edilen Uçhisar Kalesi ve çevresindeki peribacaları ile kaplı vadilerden oluşan güzelliğin karla kaplı halini görmeye gelen yabancı uyruklu turistler bol bol selfie ve fotoğraf çekildi. Turistler, kartopu oynayarak eğlenmeyi de ihmal etmedi.

Öte yandan, Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri şehrin cadde ve sokaklarında kar küreme çalışmalarına devam ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Peribacaları beyaza büründü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER