Peru'da aşı skandalı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Haziran 22 2020
Peru'da yerel yönetici ve Evanjelik bir grubun çağrısıyla hayvanlarda parazit tedavisinde kullanılanılan bir ilacın yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı etkili olduğu gerekçesiyle 5 bin kişiye uygulandığı bildirildi.
El Pais'te yer alan habere göre, Peru'nun kuzeyinde Amazon ormanlarının bulunduğu bölgeyi kapsayan Loreto eyaletinde bir yerel yönetici ve Evanjelik bir grubun önerisiyle, hayvanlarda parazit tedavisinde kullanılan "İvermektin" isimli ilaç, Kovid-19'a karşı etkili olduğu iddiasıyla yaklaşık 5 bin kişiye uygulandı.
Radio Ucamara Direktörü Leonardo Tello, yerel yönetim ve Evanjelik bir grubun, mayıs ayından bu yana Kovid-19 aşısıymış gibi halkı İvermektin kullanmaya çağırdığını, Nauta kentinde en az 5 bin kişinin bu ilacı kullandığını belirtti.Tello, ilacın yan etkilerini "korkunç" olarak nitelendirdi.Peru'nun en geniş eyaleti Loreto'da 300 bini yerli olmak üzere yaklaşık 1 milyon kişi yaşıyor.
Eyaletteki ilaç eksikliği, yerli halkı Kovid-19'a karşı geleneksel tıp tedavilerini kullanmaya yöneltiyor.Cuninico kabilesi şefi Wadson Trujillo Acosta da Evanjeliklerin, İvermektin ilacının kullanılmasının yasa ile onaylandığını ve ülke çapında uygulandığını söylediklerini aktardı.
Geçen hafta, Sağlık Bakanlığı İlaç Genel Müdürlüğü, hayvanlar için üretilen İvermektin ilacının yanlış kullanımı konusunda uyarıda bulunmuş, ilacın Kovid-19'a karşı kullanılmaması gerektiğini açıklamıştı.Sağlık Bakanlığının uyarısına rağmen, İvermektin'in Loreto'nun bazı bölgelerinde uygulanmaya devam ettiği biliniyor.Latin Amerika'da Brezilya'dan sonra Kovid-19'dan en çok etkilenen Peru'da 8 bin 45 kişinin hayatına mal olan virüs, bugüne kadar 254 bin 936 kişide görüldü.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...


