Petrol fiyatları düşünce 20 bin işçi mahsur kaldı

Petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle ekonomik büyümesi daralan Suudi Arabistan’da 20 bin Filipinli misafir işçi, işsiz kalmalarının ardından Suudi Arabistan’da mahsur kaldı.

Petrol fiyatları düşünce 20 bin işçi mahsur kaldı


Ülkelerine dönmek isteyen ancak aylarca alamadıkları maaşları nedeniyle ya da seyahat belgeleri ellerinde olmadığı için, 20 bin Filipinli misafir işçi Suudi Arabistan’ı terk edemiyor. Mahsur kalan Filipinli işçilerin açlık çektikleri, sağlık hizmeti alamadıkları için zor durumda oldukları belirtildi.
Bugün bir Filipinler heyetinin mahsur kalan vatandaşlarının insani, hukuki ve konsolosluk hizmetlerinde yardımcı olmak üzere Suudi Arabistan’a gideceği belirtildi.
Filipinler Çalışma Bakanı Silvestre Bello, devlet başkanının talimatları doğrultusunda Suudi Arabistan’da mahsur kalan vatandaşlarının en kısa sürede ülkeye geri götürmeye çalışacaklarını söyledi.
Çalışma Bakanı Suudi Arabistan’da zor durumda olan 9 bin dolayında Filipin vatandaşı olduğunu belirtirken, Manila merkezli, misafir işçilerin yasal haklarını gözeten ‘Göçmenler’ örgütü bu sayının 20 bin dolayında olduğunu açıkladı.
Geçtiğimiz günlerde de Hindistan Hükümeti işsiz kalan, maaşlarını alamadıkları için aç kalan Suudi Arabistan’daki vatandaşlarına Cidde’deki konsolosluğu aracılı ile 15 tondan fazla gıda malzemesi dağıtmıştı.
<< Önceki Haber Petrol fiyatları düşünce 20 bin işçi mahsur kaldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER