Petrolde rekor kesinti için anlaştılar

Suudi Arabistan Enerji Bakanı, petrol tedariğinde OPEC ve ortakları tarafından yapılacak kesintinin günde 12,5 milyon varile denk geleceğini bildirdi.

SHABER3.COM

OPEC+ adı verilen ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile Rusya’nın liderlik ettiği diğer önemli petrol üreticilerinden oluşan grup tarihi üretim kesintisi üzerinde anlaşma sağladı.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı, petrol tedariğinde OPEC ve ortakları tarafından yapılacak kesintinin günde 12,5 milyon varile denk geleceğini bildirdi. Bunun nedeninin Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt tarafından Nisan ayında yapılan petrol arzının yüksek olması gösterildi.

Prens Abdülaziz Bin Selman, OPEC ve Rusya’nın liderlik ettiği ortaklarının petrol üretiminde küresel arzın yüzde 10’u oranında kesinti yapmaya karar verdi.




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Saud arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde liderlerin OPEC+ kapsamında varılan anlaşmaya destek verdikleri belirtildi. 

Putin ve Trump'ın ayrı bir görüşme daha yaptığı ifade edildi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Saud arasında üçlü bir telefon görüşmesinin gerçekleştiği bildirildi.


Petrol piyasasındaki durumla ilgili görüş alışverişinde bulunan iki ülke liderinin, OPEC+ anlaşmasının büyük önem taşıdığını kaydettikleri aktarıldı.

Putin ve Trump’ın ayrıca stratejik güvenliğin sağlanmasıyla ilgili güncel sorunları değerlendirdikleri bildirildi.


<< Önceki Haber Petrolde rekor kesinti için anlaştılar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER