Peygamber Efendimiz’in kaç torunu vardı?

Samanyoluhaber.com yazarı Dr. Ali Demirel okuyuculardan gelen soruları cevaplıyor

SHABER3.COM

DR. ALİ DEMİREL - SAMANYOLUHABER

BİR SORU-BİR CEVAP

Peygamber Efendimiz’in kaç torunu vardı?

Bu soruyu bize “dede” rumuzlu okurumuz soruyor:

Efendimiz’in (s.a.s) erkek çocukları, çocuk yaşta vefat ettiği için çocukları olmadı. Kızlarından üçünün çocuğu olurken Hz. Ümmü Gülsüm’ün çocuğu olmadı.

Şimdi maddeler halinde Efendimiz’in torunlarını sayalım:

1. Hz. Fâtıma ve Hz. Ali’nin evliliklerinden Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, Hz. Muhsin, Hz. Zeyneb ve Hz. Ümmü Gülsüm adında beş çocuğu oldu. En büyük oğlu Hz. Hasan, hicretin üçüncü yılında Ramazan ayında doğdu. Hz. Hasan babasının vefatından sonra halife oldu. 

Hz. Hüseyin hicretin dördüncü yılının Şaban ayında doğdu. Kûfeliler tarafından halife olmaya zorlandı. Yezîd zamanında Kerbela’da şehit edildi. Muhsin ise çocukken vefat etti. 

2. Hz. Zeynep ve Ebu’l-Âs’ın evliliklerinden Ali ve Ümâme adında iki çocukları oldu.  Mekke’nin fethi esnasında Efendimiz’in (s.a.s.) devesinin önünde bir delikanlı oturuyordu. Bu büyük bir şeref idi. Herkes bu şerefe eren delikanlının kim olduğunu birbirine soruyordu. O delikanlı Efendimiz’in torunu Ali’den başkası değildi. 

3. Hz. Rukiyye ve Hz. Osman’ın evliliklerinden Abdullah adında bir oğlu oldu. Abdullah, hicretten bir-iki yıl önce doğdu. Hicretin dördüncü yılında altı yaşında iken vefat etti. 

Dolayısıyla beşi Hz. Fatıma’dan, ikisi Hz. Zeynep’ten, biri de Hz. Rukiyye’den olmak üzere Efendimiz’in toplamda sekiz torunu olmuştur.
<< Önceki Haber Peygamber Efendimiz’in kaç torunu vardı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER