Peynire 3 ayda yüzde 25 zam geldi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 31 2017
Süt ürünlerinde son günlerdeki fiyat artışı dikkat çekici. Özellikle büyük markaların ürünleri, çiğ süt fiyatına ağustosta yapılan zam sonrası ardı ardına zamlandı. Peynir fiyatı ağustostan bu yana yüzde 25 arttı. Süt sektörü fiyat düşüşü için KDV indirimi talep ediyor.
Çiğ süt fiyatına ağustosta gelen 9 kuruşluk zam süt ürünlerine fiyat artışı olarak yansıdı.
Ağustos ayında 33 lira olan markalı peynir, ekim sonunda 41.5 liraya yükseldi. 35 liralık tereyağının fiyatı 51 lira olurken, 4.5 liralık yoğurt ise 6 liraya çıktı.
Sektör temsilcilerine göre, fiyatı kontrol altında tutmak için kayıtdışı sütü önlemek ve arz dengesini kontrol etmek gerekiyor.
Süt ve et sektörü, hükümetten 'sosyal bir beslenme anlayışı' için tüm hayvansal protein ürünlerinde sıfır KDV talep ediyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı ziyaret eden Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu, bu talebin de bulunduğu sektör raporunu bakana sundu.
Halen söz konusu ürünlerde KDV oranı yüzde 8 olarak uygulanıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!3.Erden Timur tutuklandı!4.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı5.M. Ertuğrul İncekul'dan yeni kitap: Tutsak Zamanlar
6.İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz9.Erden Timur için tutuklama talebi10.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







