Pide siparişi "delil" oldu

Selam Tevhid soruşturmasında dinleme kararı verdikleri gerekçesiyle 54 hakim ve savcı için hazırlanan iddianamedeki skandallar deşifre oldu. Haklarında müebbet hapis istenen hakimlerden Menekşe Uyar, bir restorandan verdiği pide siparişinin dosyaya delil yapıldığını belirtti.

Pide siparişi "delil" oldu

Terör örgütü Selam Tevhid soruşturmasında dinleme kararı verdikleri gerekçesiyle açığa alınıp, haklarında “darbeye teşebbüs, casusluk, terör örgütü üyeliği” suçlarından müebbet hapis talebiyle dava açılan 54 hakim ve savcı hakkındaki iddianamenin delilleri “Bu kadarı da olmaz” dedirtti.

Hakimlerin lojmanlarının yakınındaki lokantadan verdikleri pide siparişi örgüt suçlamasının delili kabul edildi. İddianameye tepki gösteren Hakim Menekşe Uyar, “Bu denli ciddi suçlamalarda hakkımdaki deliller bunlar” dedi. İddianamedeki suçlamalarla ilgili görüşlerini “adalet.org” sitesinde “Üzülerek Savunuyorum” başlığıyla paylaşan Uyar, giyim firmalarının yurtdışından gönderdiği mesajların casusluk suçlamasına delil olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

MÜFETTİŞLERE DE GELMİŞTİR

“Neredeyse 54 hakimin tamamının, Amerika, Sudan, Katar, Avustralya ve İspanya ile defalarca direkt irtibat kurduğu söylenmiş” diyen Uyar şunları yazdı:

“Toplu olarak tüm hakimlerin aynı numaraları defalarca araması ya da mesaj atması/alması mantıksız. Benim yurtdışında hiç tanıdığım olmadığı için telefonla hiçbir zaman yurtdışını aramadığım gibi, mesajlaşmam da mümkün değil. Herkesi aynı numara aradığına göre firmaların, gönderdiği mesajlar olmalı. Mesajlarda sadece firmanın adı yazıyor. Müfettiş ya da savcı kendi numaralarını sorgulatsa eminim yurtdışı kaynaklı bu numaralardan onlara da mesaj gelmiştir” dedi.

PİDE SİPARİŞİ ÖRGÜT DELİLİ

Lojmanların bulunduğu Başakşehir'deki bir restoranla yaptıkları telefon görüşmesinin dosyaya delil olarak konulduğunu kaydeden Uyar, “Benim telefonla aradığım söylenen sabit telefon numarasının sahibi A.T'yi tanımıyorum. Ama numara bir restorana ait. Pide istemişimdir. Başakşehir'deki nerdeyse tüm hakimler de aramıştır. Bu denli ciddi suçlamalarda hakkımdaki deliller bunlar. Ne diyeceğimi bilemiyorum” tepkisini gösterdi.

KORUMA TALEP ETTİM

Terörle Mücadele Mahkemeleri'nde çalışırken İstanbul Koruma Şube Müdürü'nü aradığını belirten Uyar, “Bu numara İstanbul Koruma Şube Müdürü M.K'e ait görünüyor. TMK'da çalışırken koruma talep etmek için bir kez koruma şubeyi aramıştım” tespiti yaptı.

ADLİYE YEMEKHANESİNİ ARADIM

Yemek organizasyonu için İstanbul Adliyesi Sosyal İşler Müdürü'yle yaptığı görüşmenin de suç delili olarak iddianameye konulduğunu kaydeden Hakim Uyar şunları söyledi: “Araştırılsa görülecek ki, Çağlayan'daki tüm hakimlerin bu kişiyi arama kaydı vardır. Adliyenin yaptığı yemek organizasyonlarında hakimler katılıp katılmayacaklarını Kaan'a bildirirlerdi, hastane randevu işleri gibi her türlü işte hakim ve savcıya yardımcı olurdu.”

Özgür Düşünce
<< Önceki Haber Pide siparişi "delil" oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER