Pide siparişi "delil" oldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 3 2016
Paylaş
X Post
Selam Tevhid soruşturmasında dinleme kararı verdikleri gerekçesiyle 54 hakim ve savcı için hazırlanan iddianamedeki skandallar deşifre oldu. Haklarında müebbet hapis istenen hakimlerden Menekşe Uyar, bir restorandan verdiği pide siparişinin dosyaya delil yapıldığını belirtti.
Terör örgütü Selam Tevhid soruşturmasında dinleme kararı verdikleri gerekçesiyle açığa alınıp, haklarında “darbeye teşebbüs, casusluk, terör örgütü üyeliği” suçlarından müebbet hapis talebiyle dava açılan 54 hakim ve savcı hakkındaki iddianamenin delilleri “Bu kadarı da olmaz” dedirtti.
Hakimlerin lojmanlarının yakınındaki lokantadan verdikleri pide siparişi örgüt suçlamasının delili kabul edildi. İddianameye tepki gösteren Hakim Menekşe Uyar, “Bu denli ciddi suçlamalarda hakkımdaki deliller bunlar” dedi. İddianamedeki suçlamalarla ilgili görüşlerini “adalet.org” sitesinde “Üzülerek Savunuyorum” başlığıyla paylaşan Uyar, giyim firmalarının yurtdışından gönderdiği mesajların casusluk suçlamasına delil olarak gösterilmesine tepki gösterdi.
MÜFETTİŞLERE DE GELMİŞTİR
“Neredeyse 54 hakimin tamamının, Amerika, Sudan, Katar, Avustralya ve İspanya ile defalarca direkt irtibat kurduğu söylenmiş” diyen Uyar şunları yazdı:
“Toplu olarak tüm hakimlerin aynı numaraları defalarca araması ya da mesaj atması/alması mantıksız. Benim yurtdışında hiç tanıdığım olmadığı için telefonla hiçbir zaman yurtdışını aramadığım gibi, mesajlaşmam da mümkün değil. Herkesi aynı numara aradığına göre firmaların, gönderdiği mesajlar olmalı. Mesajlarda sadece firmanın adı yazıyor. Müfettiş ya da savcı kendi numaralarını sorgulatsa eminim yurtdışı kaynaklı bu numaralardan onlara da mesaj gelmiştir” dedi.
PİDE SİPARİŞİ ÖRGÜT DELİLİ
Lojmanların bulunduğu Başakşehir'deki bir restoranla yaptıkları telefon görüşmesinin dosyaya delil olarak konulduğunu kaydeden Uyar, “Benim telefonla aradığım söylenen sabit telefon numarasının sahibi A.T'yi tanımıyorum. Ama numara bir restorana ait. Pide istemişimdir. Başakşehir'deki nerdeyse tüm hakimler de aramıştır. Bu denli ciddi suçlamalarda hakkımdaki deliller bunlar. Ne diyeceğimi bilemiyorum” tepkisini gösterdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Güney Afrika'da belediye başkanı, 25'inci yılında Star Kolej'i ziyaret etti2.Rusya'da 2026 yılı etkisi hissediliyor: Şirketlerin ödeme krizi büyüyor3.Parkta elleri kanlı bulundu: Hukuk fakültesi öğrencisi anne ve babasını öldürmüş4.Geri dönüşü olmayan yol ve alternatif yollar5.15 Temmuz’dan sonra gasp edilmişti: TMSF mobilya devini sattı
6.İtalya'da araç yayaların arasına daldı: Çok sayıda yaralı, sürücü gözaltında7.İddia: İsrail, İran'la yeniden çatışma için en üst alarm seviyesinde8.Fransız yargıç, Cemal Kaşıkçı cinayetine soruşturma açtı9.ROK hesabına giren 51 milyon TL’yi inkar edemedi ama... 'O paralar ‘borç’ karşılığı gönderildi'10.Tayyar'dan dikkat çeken çıkış: 'Sıcak yaz kapıda!'

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Güney Afrika'da belediye başkanı, 25'inci yılında ...

Rusya'da 2026 yılı etkisi hissediliyor: Şirketleri...

Parkta elleri kanlı bulundu: Hukuk fakültesi öğren...

Geri dönüşü olmayan yol ve alternatif yollar

15 Temmuz’dan sonra gasp edilmişti: TMSF mobilya d...







