Pidede fiyat kavgası çıktı

İstanbul Esnaf ve Sanatkârları Odası’nın kararına göre İstanbul’da ramazan pidesi 1.8 TL’ye satılacak. Halk Ekmek 85 kuruşa satacak.

Pidede fiyat kavgası çıktı

Ramazan ayı ile birlikte gündeme gelen pide fiyatları, Fırıncılar Federasyonu ve İstanbul Fırıncılar Odasını karşı karşıya getirdi. İstanbul Esnaf ve Sanatkârları Odası Birliği'nin (İSTESOB) kararına göre, İstanbul'da 350 gramlık pide 1.8 TL'ye satılacak. Cumhuriyet’in haberine göre İstanbul Halk Ekmek 350 gramlık pideyi 85 kuruşa satma kararı aldı. İstanbul Fırıncılar Odası, Esnaf Odası'nın açıkladığı fiyata tepkili.

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, “350 gram pide 1 TL 80 kuruş, 350 gram susamlı yumurtalı pide 2 TL, 500 gram susamlı yumurtalı pide 3 TL, 1000 gram susamlı yumurtalı pide 6 TL'den satılacak” dedi.

Yılmaz, “Oda yüzde 30'un üzerinde zam talep etti. Biz de yasa gereği girdi maliyetleri istedik kendilerinden. Girdi maliyetlerini bize maalesef ulaştıramadılar. Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer de pideye zam yapılmadığı gerekçesiyle toplantıya katılmadı” dedi. İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı ise ramazan pidesinin bu yıl 350 gram ağırlığında ve 2 TL'ye satılacağını söyledi.



KAYNAK: SÖZCÜ
<< Önceki Haber Pidede fiyat kavgası çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER