Pilot, 800 metreden denizi kirletene engel oldu


Türk Hava Yolları'nın (THY) İzmir-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı seferini yapan uçağının pilotu, 800 metreden gördüğü denizi kirleten gemiyi ihbar etti. Yetkililerin uyarılmasını isteyen pilot, denizi kirletenlere engel oldu. Pilotla kule arasındaki konuşma kayıtlara yansıdı.

THY'nin İzmir-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı seferini yapan Boeing 737-800 tipi uçağının pilotu 800 metreden denizi kirleten gemiyi gördü. TK2907 sefer sayılı uçağın pilotu iniş için yaklaşma sırasında Tuzla açıklarında sintine boşaltan gemiyi hemen Atatürk Havalimanı hava trafik kontrol merkezine ihbar etti. THY pilotu, "Tuzla açıklarında yeşil renkli, altı lacivert olan bir gemi sintine suyu boşaltıyor. Lütfen ikaz eder misiniz yetkililere." diye kontrolöre bilgi verdi.

Gemiyi ihbar eden bir pilot, görevlilerin harekete geçmesini sağladı. Daha önce de Marmara Denizi'ne ve Karadeniz'e atık boşaltan gemiler, uçakların pilotları tarafından fark edilmişti. Pilotların durumu hemen rapor vermelerinin gemilerle ilgili yasal işlem yapılmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Pilot, 800 metreden denizi kirletene engel oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER