Pilot: Bayağı sallanıyoruz burada

İstanbul'da elverişsiz hava şartları sebebiyle Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak bazı uçaklar beşik gibi sallandı. Pilotların yaşadığı zorlu dakikalar, kayıtlara yansıdı. Pilot kule ile irtibata geçerek, “Bayağı sallanıyoruz burada” diye uyardı.

Pilot: Bayağı sallanıyoruz burada

İstanbul'da elverişsiz hava şartları pilotlara ve yolculara zor anlar yaşattı. Elektrik yüklü bulutlar ve rüzgar kırılması (Windshear) sebebiyle dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçakların pilotlar ve yolcular sıkıntılı anlar yaşadı. Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamayan uçaklar, dakikalarca havada tur atmak zorunda kaldı. 

PİLOTLARIN YAŞADIKLARI KAYITLARA YANSIDI

Elverişsiz hava şartlarından dolayı uçaklar beşik gibi sallandı. Sarsılmadan dolayı bazı yolcular korku dolu anlar yaşadı. Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçaklardan bazıları pas geçerken iniş pisti değiştirildi. Bir pilot bulundukları bölgede oldukça sallandıklarını belirtirken başka bir pilot ise bulundukları bölge kötü olduğunu bildirdi. İnişteki bir uçağın pilotu ise rüzgarın hızındaki veya yönündeki ani ve şiddetli değişiklik olan rüzgar kırılması(Windshear)etkisinde kaldığını bildirdi. Pilot kuleyi, “Bayağı sallanıyoruz burada” diye uyardı.

CİHAN


<< Önceki Haber Pilot: Bayağı sallanıyoruz burada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER