Pilottan kuleye 'martı' uyarısı


Atatürk Havalimanı'nda bir yolcu uçağının pilotu, kalkış istikametinde yoğun martı sürüsü görmesi üzerine kule görevlisini uyardı.

Leylek göçlerinin ardından şimdide Atatürk Havalimanı'nda martılar uçuşları tehlikeye düşürüyor. Atatürk Havalimanı'nda bir yolcu uçağının pilotu, kalkış yaptığı Florya-Sefaköy yönündeki pist istikametinde yoğun martı sürüleri olduğunu gördü. Uçuşları tehlikeye düşürme ihtimali üzerine pilot, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile irtibata geçti. Pilot kuleyi, "Kalkış istikametinde martı sürüleri çok fazla." anonsu yaptı.

Alınan önlemlere rağmen Atatürk Havalimanı'nda zaman zaman kuş sürüleri uçaklar için tehlike oluşturuyor. Bugüne kadar Atatürk Havalimanı'nda kuşlar birçok uçağa çarparak hasar verdi. En çok uçaklara çarpan kuş türlerinin başında martı ve leylekler geliyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında Singapur Havayolları'nın İstanbul-Singapur seferini yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı'ndan kalktıktan kısa süre sonra leylek sürüsünün içine girmiş ve uçağın burun kısmındaki ve motorunda hasar meydana gelmişti. Bugünde kalkıştan sonra martı sürüsünü gören bir pilot, kuleyi uyarması dikkat çekti.
CİHAN
<< Önceki Haber Pilottan kuleye 'martı' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER