Pilotun gözüne lazer ışını yansıtılınca uçak havaalanına geri döndü


İngiltere'nin başkenti Londra'dan New York'a gidecek bir uçak, havalandıktan az bir süre sonra pilot kabinine yansıtılan lazer ışını nedeniyle havaalanına geri döndü.

Başkent Londra'nın en büyük havaalanı Heathrow'da, dün akşam akşam yerel saatle 20.13 (TSİ 22.13) sularında, Virgin Atlantic Havayolları'nın VS05 sefer sayılı uçağının pilot kabinine "bir lazer ışını yansıtılması" nedeniyle havaalanına geri dönmek zorunda kaldığı açıklandı. 252 yolcusu ve 15 mürettebatı bulunan uçağın ikinci pilotunun rahatsızlanması üzerine güvenlik önlemi olarak geri döndüğünü açıklayan Virgin Atlantic, yetkililerin uçağın kabinine yöneltilen ışığın sebebini bulmaya çalışıldığını belirtti.

Daha önce de geçtiğimiz Ocak ve Haziran aylarında, İngiltere Sivil Havacılık Kurumu'na 414 'lazer ışını vakası' meydana gelmişti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC Haber'in aktardığına göre İngiltere'de 2010 yılından itibaren yürürlüğe giren yasa gereğince "bir uçağa pilotun gözünü kamaştıracak kadar ışık yansıtmak" suç kapsamına giriyor. Benzer vakaların son zamanlarda giderek arttığına dikkat çeken havacılık güvenliği uzmanı Julian Bray, yansıtılan ışığın pilotun geçici olarak kör olmasına, göz retinasının hasar görmesine neden olabileceği için tüm uçağın güvenliğine tehdit oluşturduğunu belirtiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Pilotun gözüne lazer ışını yansıtılınca uçak havaalanına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER