Pim kimin elinde?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 8 2021
Paylaş
X Post
"Chicago İtfaiye Teşkilatı, muhafazakar, milliyetçi, dindar ve vatanperver vatandaşların kahramanlık hislerini coşturan en prestijli kurumlardan biri. 11 Eylül'de İkiz Kulelere yapılan terör saldırısından sonra, kurum rüştünü bir kez daha ispatlamıştı. Geçtiğimiz hafta bir anda Türkiye'yi kasıp kavuran yangın faciaları içinse üretilebilecek en abes ve traji-komik bahane “Yangınlara hazırlıksız yakalandık!” mızmızlığıdır."
Kadir Gürcan | samanyoluhaber.com
Pim Kimin Elinde?
Chicago'da fakülte campüsünün ön sokağında “Engine 26” kodlu bir itfaiye merkezi vardı. Gece boyunca, bir kaç kez siren sesleri ile uyanmak sadece bizim mahallenin değil, büyük şehrin gece rutinleri arasındaydı. Yaz-kış gecenin sessizliğini bölen acı sirenlerden şikayetçi olan kimseye rastlamadım. Tarihi Chicago (Great Chicago Fire, 1871) yangınından sonra, hükümet en küçük ihtimalleri dahi ciddiye alıp tam teşekküllü yangın eküpmanlarını her an çalışır halde tutmayı israf saymıyor. Saray'ın itibardan tasarruf yapmaması gibi bir şey!
Farklı 'Engine' kodları ile isimlendirilen itfaiye istasyonları, büyük şehrin hemen her yerine en çabuk ulaşabilecek noktalara yerleştirilmiş. İstasyon ekibi, yedi-yirmidört göreve amade hazır ekiplerden oluşturulmuş. En az trafik lambaları kadar yaygın yangın musluklar (Hydrants) önüne araç park etmenin cezası ağır. Ağaçtaki kediyi kurtarmaktan, araba içinde kilitli kalan bebeği çıkarmaya, büyük trafik kazalarına ve tavada yanan kavurma ile çalan yangın alarmını susturmaya kadar geniş bir hizmet yelpazesi FireFighter (İtfaiyeci)'nin görev sahasına giriyor. İtfaiye Teşkilatı, muhafazakar, milliyetçi, dindar ve vatanperver vatandaşların kahramanlık hislerini coşturan en prestijli kurumlardan biri. 11 Eylül'de İkiz Kulelere yapılan terör saldırısından sonra, kurum rüştünü bir kez daha ispatlamıştı.
Geçtiğimiz hafta bir anda Türkiye'yi kasıp kavuran yangın faciaları için üretilebilecek en abes ve traji-komik bahane “Yangınlara hazırlıksız yakalandık!” mızmızlığıdır. Zavallı medyanın eline tutuşturulan haber bülteni biraz aceleye gelmiş. Sadece o mu? Bakan'ın eline verilen basın açıklaması da ondan farksız değil; “THK'ya 120 milyon bütçe verdik!” Ee? Alınan ya da Ümraniye Sanayi Sitesinde üretilen kartondan uçakları hangardan bir kez olsun çıkarmadınız mı? Hadi kış boyunca içerde tuttunuz, yazın bari dışarı çıkarsaydınız
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.2027 Bütçe Hesapları Şaştı: 'Garanti' Ödemeleri 300 Milyar TL Barajını Devirdi2.Balkanlar'da Mladiç Gerilimi: Bosna Hersek İki Sırp Diplomatı Sınır Dışı Etti3.Zeynel Emre’den Sert Sert Çıkış: "Üsküdar Belediyesi İşgal Edildi, Açıkça Hırsızlık Var"4.Dilek İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Sert Rest: "Allah’a Havale Ediyorum!"5."Çıkınca Onu Ben Ameliyat Edecektim..." Selçuk Mızraklı’dan Sırrı Süreyya Önder İçin Yürek Burkan Sözler
6.Husiler, Suudi Arabistan'da 4 kenti: vurdu: 73 yaralı7.Üsküdar Seçimi Sonrası Tansiyon Yükseliyor: YENİ Parti Meydanlara İniyor8.Üsküdar Seçimi Sonrası Tansiyon Yükseliyor: YENİ Parti Meydanlara İniyor9."Ar Damarınızı Çatlatacak Kadar..." Erkan Baş Üsküdar Seçimi Sonrası Sert Konuştu10.Vatandaşın bankalara ve finans kuruluşlarına toplam borcu 7 trilyon 284 milyar TL’ye yükseldi

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

2027 Bütçe Hesapları Şaştı: 'Garanti' Ödemeleri 30...

Balkanlar'da Mladiç Gerilimi: Bosna Hersek İki Sır...

Zeynel Emre’den Sert Sert Çıkış: "Üsküdar Belediye...

Dilek İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Sert Rest: "Al...

"Çıkınca Onu Ben Ameliyat Edecektim..." Selçuk Mız...





