Piyango bağışlanan İHL'de bu da oldu

Piyango bağışı İHL’lilere sefertası getirtti.. Yarına Bakış’ın gündeme getirdiği Milli Piyango İdaresi’nin Ankara’da Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yaptığı 3,9 milyon liralık bağışa tepkiler devam ediyor.

Piyango bağışlanan İHL'de bu da oldu

Okula bağışlanan piyango parasından velilerin birçoğunun haberi olmadığı öğrenildi. Kimi öğrencilerin ise piyango parasıyla döşenen okul yemekhanesini kullanmayıp yemeklerini evlerinden getirmeye başladıkları, kiminin ise okulun dışındaki lokantalarda yemeklerini yediği ortaya çıktı.

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılan Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin pansiyonu dahil bütün teşrifatı ve donatımı Milli Piyango’dan alınan bağışla yapıldı. Bağışın yapıldığı dönemde Milli Piyango Genel Müdürü olan Recep Biçer’in de bu okuldan mezunu olduğu öğrenildi. 2011 seçimlerinde AKP Kastamonu milletvekili aday adayı da olan Biçer, 2015’te KOSGEB Genel Müdürü olarak atanmıştı.

3 bin 150 öğrencinin eğitim gördüğü lisede 220 öğretmen görev yapıyor. 10 müdür yardımcısının bulunduğu okul, siyasetçi ve üst düzey bürokratların gözdesi. Çok sayıda AKP’li milletvekilinin çocuğu burada okuyor. Lüks binası ve sosyal imkanlarıyla özel okuldan farksız olan liseye çocuklarını kaydettirebilmek için veliler sırada bekliyor.

<< Önceki Haber Piyango bağışlanan İHL'de bu da oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER