Piyasa karıştı: Dolar gidiyor, borsa kafa üstü çakıldı

Dolar/TL Koronavirüs endişeleriyle 2019 yılı mayıs ayından beri en yüksek gün içi seviyelerinde seyretmeye devam ediyor. Borsa İstanbul (BİST) ise tarihi düşüş yaşadığı günlerden birini yaşıyor.

SHABER3.COM

Koronavirüs kaynaklı endişelerle global güvenli liman yönelimi belirginleşirken Amerikan tahvilleri ve altın sert değer kazandı. 

Gelişmiş ülke borsalarının yanı sıra TL'nin aralarında yer aldığı gelişmekte olan ülke piyasaları da belirginleşen bir satış baskısı altında.

Koronavirüs'ün ortaya çıktığı ülke sayısının artması endişeleri tetiklerken Brent petrolün varil fiyatı 72 dolardan 53 doların da altına indi. 

DOLAR 6,17 TL'YE, EURO 6,75 TL'YE YÜKSELDİ

Bu düşüşte dünyanın en büyük ekonomilerinin ekonomik aktivitelerinin dolayısıyla petrol talebinin azalacağı beklentisi etkili oldu.

Dolar güne yükselişle başlarken Türkiye saati ile 18.00 itibarıyla 6,18 TL seviyesine ulaştı. Euro ise 6,79 TL'den satılıyor.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi ise dünya borsalarıyla paralel düşüşler devam ediyor. Endeks günü yüzde 4,13 düşüşle 110 bin 418 puandan kapadı.

GÜVENLİ LİMAN ALTINDA YENİ REKORLAR: ÇEYREK 535 TL

1.648 dolardan satılan ons (31,1 gram) altında yükseliş devam ediyor. İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar altının gramı 327 TL'den, çeyrek altın ise 535 TL'den satılıyor.

Bankacılara göre küresel piyasalarda riskten kaçış, doların son dönemde güçlü seyri ile Libya ve Suriye kaynaklı jeopolitik endişeler TL'nin dolar ve euro karşısında değer kaybını hızlandırdı. 

Cumhuriyet altını 2 bin 200 lira ile tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

Kamu bankaları üzerinden piyasa fiyatının altında döviz satılması TL'deki değer kaybını sınırlandırıyor.

<< Önceki Haber Piyasa karıştı: Dolar gidiyor, borsa kafa üstü çakıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER