Piyasalar Trump'ın açıklamasına odaklandı

Küresel piyasalar ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün Kongre'de yapacağı toplantıda yapacağı konuşmaya odaklandı. Trump'ın TSİ sabaha karşı 05:00'te başlayacak konuşması öncesinde, kararsız hareket eden dolar gün boyu 3.60 - 3.61 lira aralığında hareket ettikten sonra, 3.6270 liraya kadar yükseldi. Parite etkisiyle dolara paralel olarak yükselen avro da 3.8415 liraya çıktı.

Piyasalar Trump'ın açıklamasına odaklandı

Küresel piyasalarda, çeşitli eyaletlerin Merkez Bankası (Fed) başkanlarının yapacakları konuşmalar da yakından izleniyor. Piyasa oyuncuları bu konuşmalardan 14-15 Mart'ta yapılacak faiz toplantısından çıkacak karara ilişkin ipuaçları yakalanmaya çalışılıyor. 

"Faiz artışları kademeli bir şekilde sürmeli" 

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, dün yaptığı konuşmada, faiz artışlarının kademeli bir şekilde ve "piyasa beklentileri dikkate alınmadan" sürmesi gerektiğini söyledi ve "Piyasaların, faiz beklentilerinin hangi yönde olduğunu elbette bilmek isterim; ancak, bunun belirleyici olmasını da istemem" dedi. 

Şubat kâr satışlarıyla bitiyor 

İş Yatırım'ın günlük bülteninde, yılın başından bu yana yüzde 10’a yakın getiri sağlayan gelişmekte olan piyasaların Şubat ayını "kâr satışlarıyla" bitirmekte olduğuna dikkat çekilerek, "Başkan Trump’ın Kongre’de yapacağı konuşmada vereceği mesajlar ve 15 Mart Fed toplantısında faiz artış ihtimalinin yüzde 50’ye yükselmesi gündemde öne çıkıyor" denildi ve şu yorum yapıldı: 
"Yaptırımların vurgulanacağı endişesi" 

"Başkan Trump’ın bugün yapacağı konuşmada bütçe harcamalarında savunmanın payının artırılacağının vurgulanması bekleniyor. Altyapı yatırımları ve vergi indirimleri konusunda detay verilmesi beklenmiyor. Gelişmekte olan ekonomilere yönelik yaptırımların vurgulanacağı endişesi Cuma gününden beri piyasalarda kısmen fiyatlanmış durumda. Son iki işlem günündeki kayıplar sonrasında Borsa İstanbul’un hafif yukarıda açılmasını ve 88.000 seviyesini denemesini bekliyoruz."
<< Önceki Haber Piyasalar Trump'ın açıklamasına odaklandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER