PKK itirafçısı: JİTEM'i değil 'jötem'i biliyorum


PKK itirafçısı olan Adem Yakın, tutuksuz yargılandığı Cizre'deki 21 faile meçhul cinayeti ile ilgili JİTEM davası duruşmasında, ilginç ifadelerde bulundu. Yakın, "JİTEM'i hiç duymadım. Benim bir bildiğim 'jötem' var. O da Fransızca da 'seni seviyorum' demek." dedi. Yakın'ın Fransızca bilmediği halede bunu söylemesi dikkat çekti. Mağdur avukatları ise Yakın'ın bu sözlerini mahkemeyle alay etmek olarak değerlendirdi.

Cizre'de 1993-1995 yılları arasında yaşanan 21 faili meçhul cinayetlerle ilgili JİTEM davası sanıklarının bu sabah başlayan 48. duruşması Eskişehir'de görülmeye devam ediyor. Diyarbakır'dan Eskişehir'e gönderilen ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan davaya, emekli Albay Cemal Temizöz, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak'ın aralarında bulunduğu 8 sanık ile faile meçhul cinayete kurban giden kişilerin yakınları, avukatları katılıyor. Davanın öğleden sonraki bölümünde ilginç bir durum yaşandı. Dava da tutuksuz olarak yargılanan PKK itirafçısı Adem yakın, JİTEM'i değil, 'jötem'i bildiğini söyledi.Yakın ifadesinde, "JİTEM'i hiç duymadım. Benim bildiğim bir 'jötem' var. Jötem kelimesini biliyorum. O da Fransızca'da 'seni seviyorum' demek." dedi.

Duruşmaya katılan Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Ahmet Özmen, PKK itirafçısı Yakın'ın bu sözlerine sert tepki gösterdi. Yakın'ın bu ifadesiyle mahkemeyle adeta dalga geçtiğini belirten Avukat Özmen, "Bu şahsın arkasında bir güç olmasa bunu söyleyemez. Güvendiği bir yerler var. Bu mahkemeyle adeta dalga geçme, mahkemeyi küçümsemedir." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber PKK itirafçısı: JİTEM'i değil 'jötem'i biliyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER