"PKK silah yığınağı yaparken sen ayakkabı kutularına dolar mı saklıyordun?"


CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye'nin Recep Tayip Erdoğan sorunu olduğunu ve bu sorunu çözmeden hiçbir sorununun çözülemeyeceğini söyledi. Erdoğan'ın PKK'nın silah yığınağı yaptığını söylediğini aktaran İnce, "PKK bir terör örgütüdür. PKK silah yığınağı yaparken sen ne yaptın o arada, bostan korkuluğu muydun? PKK silah yığınağı yaparken sen ayakkabı kutularına dolar mı saklıyordun?" dedi.

Muharrem İnce, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Bugünkü konuşmayı yapıp yapmamayı çok düşündüğünü dile getiren İnce, dünden bu yana çok düşündüğünü ve konuşmaya karar verdiğini ifade etti. Dün "16 çocuğumuzu albayrağa sarılı uğurladıklarını, bugün 12 çocuğumuzun daha şehit olduğunu" dile getiren İnce, 7 Haziran'dan bu yana her gün yüreklerinin yandığını vurguladı. Fakir fukara çocuklarını, yer yatağında büyümüş, dışı sıvasız evlerde oturan garip guraba çocuklarını her gün albayrağa sarılarak uğurlandığını ifade eden İnce, o çocukları rahmetle andı ve ailelerine başsağlığı ve sabır diledi.

Türkiye'nin ciddi bir terör sorunu olduğunu belirten İnce, ekonomiyle, işsizlikle, eğitimle, sağlıkla ilgili sorunlar olduğuna dikkat çekti. Siyaset kurumun ise bu sorunları çözmek için varolduğunu anlatan İnce, "Ama Türkiye'nin daha önemli bir sorunu var; Türkiye'nin Recep Tayip Erdoğan sorunu var. Türkiye bu sorunu çözmeden hiçbir sorununu çözemez. Ama ne yazık ki siyaset bu sorunu çözemiyor. Bu siyasetin alanının ötesine geçti, tababetin sorunu oldu." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE YÖNETİM SORUNU VAR; YENİ CUMHURBAŞKANINA İHTİYACIMIZ VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı bazı açıklama ve eylemlerine örnekler veren İnce, Türkiye'nin bir yönetim sorunu olduğuna dikkat çekti. "Başbakan diye bir kişi yok ortada." diyen İnce, şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı aldatılamaz, kandırılamaz. Kandırılırsa, aldatılırsa yönetilmeyen bir ülke olur Türkiye. Aldatılan, kandırılan, kendi sözlerini yalanlayan bir kişi bu ülkede cumhurbaşkanı. 1 Kasım'da yeni milletvekillerini seçmeye ihtiyacımız yok bizim; yeni cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Zaten bu milletvekilleri iki aylık, memleket yanıyor, yangın yeri Meclis kapalı."

Recep Tayyip Erdoğan'ın oluşturduğu sorunları siyasetin çözemediğini dile getiren İnce, onun için bu sorunu bilimin, tababetin çözmesi gerektiğini belirterek bilim ve tıpla ilgili yetkili kurumları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını, Adli Tıbbı göreve çağırdı.

Erdoğan'ın PKK'nın silah yığınağı yaptığını söylediğini aktaran İnce, PKK'nın bir terör örgütü olduğunu ifade ederek "PKK silah yığınağı yaparken sen ne yaptın o arada, bostan korkuluğu muydun? PKK silah yığınağı yaparken sen ayakkabı kutularına dolar mı saklıyordun? Siz bu ülkeyi yönetmiyor musunuz; siz nasıl Başbakan ve Cumhurbaşkanısınız? Utanmadan bunu nasıl söyleyebiliyorsunuz? O sırada ne yaptığını bilmiyoruz." dedi.

Seçimden sonra 100 çocuğun şehit olduğunu dile getiren İnce, rakamlara takılmamak gerektiğini ve kendileri için en büyük rakamın 1 olduğuna dikkat çekti. 1 çocuğun şehit olmasıyla, 7 çocuğun, 100 çocuğun şehit olmasının aynı olduğunu vurgulayan İnce, 3 milyon Suriyeli'nin Türkiye sokaklarında gezdiğini, doların 3 lirayı aştığını, milletin birbirine düşman olduğunu ifade etti.

"ŞEHİT BABASINA KARAKTERSİZ DENİR Mİ?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı kelimeleri okuyup eleştiren İnce, şehit babasına 'karaktersiz' demenin nasıl bir kafa olduğunu sordu. "Buna devam diyecekse Türkiye aklını yitirmiş olmalıdır." diyen İnce, bir kişinin 80 milyonun kaderini bu denli etkileyemeyeceğini vurguladı.

Tıp adamlarını göreve çağıran İnce, tarihe bakılması halinde çözümün de görüleceğini belirterek "Cemal Gürsel'e TBMM neyi uyguladıysa Recep Tayyip Erdoğan'a da onu uygulamalıdır. Çözüm budur, sorunlar yumağı bir Türkiye." diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı'nın nerde olduğunu ve ne iş yaptığını soran İnce, Genelkurmay Başkanlığı'nın bu hain saldırının saatini neden açıklayamadığını sordu. "O saatlerde maçta şaklabanlık yapan Başbakanı mı koruyorsunuz?" diye soran İnce, Başbakan'ın şehit çocuğu üzerinden istismar yaptığını kaydetti. Başbakan Davutoğlu'nun "Kahraman şehitlerimiz tahliye edilmiştir." açıklamasını da eleştiren İnce, utanmadan bunu söylediğini ifade etti.

"ASKER POLİS CAN DERDİNDE, BEYFENDİ VEKİL DERDİNDE"

Millete seslenen İnce, şöyle devam etti: "Bunlar senin gözünün önünde oluyor. '400 milletvekili olsaydı durum bugünkünden çok farklı olurdu' diyor. Senin oyun torbada keklik oluyor. Seni parya görüyor, seni aşağılıyor. Söylüyor bunu sonra utanmadan bunu yalanlıyor. '400 milletvekili vermezseniz 400 şehit gelir ha' mı demek istiyor? Ne demek istiyor? Asker polis can derdinde, beyfendi vekil derdinde. Bazıları da 'ne kadar oy alırsak alalım seni başkan yapacağız' diyor. O da diktatörlük derdinde, azgınlık derdinde. Kafaya bakın kafaya."

"Başbakanı sen atadın Recep Tayyip Erdoğan. Saray, emniyet, istihbarat, hükümet, Genelkurmay, örtülük ödenek sende; hem de alası sende." diyen İnce, "Ne yapmak istedin de biz engel olduk; hangi konuda sana zorluk çıkardık? Ama memleketi yönetilmez bir hale getirdi." şeklinde konuştu.

Memleketi bölüp parçaladıklarını dile getiren İnce, "Hem suçlular hem yüzsüzler. Geldiğimiz noktada Türkiye'nin güvenlik sorunu vardır; sınırların, yol, sokak, can ve mal, seçim, sınav güvenliği yoktur. Türkiye'nin beka ve gelecek sorunu vardır. Çocuklarımız ölüyor, gazeteler basılıyor, krizler, acılar yaşıyoruz, ocaklara ateş düşüyor. Gazetelerin önünde milli iradeye uyulmayacağı beyan ediliyor. Böyle bir ortamda 14 Kasım'a gidiyoruz. Eğer seçim yapılabilirse milletimiz geleceğimize karar verecek. İnanıyorum ki Amasya genelgesinde olduğu gibi vatanın ve milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır." dedi.

Herkeste bir umutsuzluk ve mutsuzluk olduğunu belirten İnce, bir kişinin 80 milyonu mutsuz ettiğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber "PKK silah yığınağı yaparken sen ayakkabı kutularına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER