Böylesi ilk kez görüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’taki operasyonda teröristlerin su kanallarına döşediği el yapımı patlayıcıların imha edildiğini açıkladı. Operasyonda, teröristlerin sokak hareketlerini takip etmek için binalara kamera yerleştirdiği ortaya çıktı. Ayrıca Genelkurmay Başkanlığı, Mardin, Şırnak ve Hakkâri’de gerçekleştirilen operasyonlarda 22 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Böylesi ilk kez görüldü

Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Tunceli ve Bitlis’te düzenlenen operasyonda, çok miktarda silah, mühimmat, teçhizat, giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildi.


SU KANALLARINDA TESPİT EDİLEN EYP’LER İMHA EDİLDİ
Şırnak’ta 9 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen operasyonda PKK’lı teröristlerin birçok yere ve su kanalları içerisine el yapımı patlayıcı (EYP) tuzakladığı tespit edildi. TSK, söz konusu tuzakları imha ederken, teröristlerin sokaklardaki hareketliliği gözlemek amacıyla binalara kamera yerleştirdikleri ortaya çıktı. Operasyonda, ayrıca teröristler tarafından açılan tüneller ve geçiş koridorları da kapatıldı.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde 11 Mayıs 2016 tarihindeki operasyonda ise bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin birçok yere, evlerin giriş kapılarına, halı altlarına ve sokaklara EYP tuzakladıkları ve bu EYP’lerin imha edildiği kaydedildi.
Genelkurmay açıklamasında, bu ilçedeki açılan tünellerin ve sığınakların kapatıldığını ifade etti.

3 İLDE 22 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarla alakalı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Mardin’in Nusaybin ilçesinde 1, Şırnak’ta 5 ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 16 olmak üzere toplam 22 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Bu illerde PKK’ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirilirken, 29 el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedildi.
Açıklama şöyle devam etti: “Gaziantep’te, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçen yabancı uyruklu beş DAEŞ terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.
Siirt/Eruh’da icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensupları tarafından araziye gizlenmiş halde muhtelif yaşam ve el yapımı patlayıcı malzemesi (55 kg amonyum nitrat, 30 m elektrik kablosu, 20 litre motorin, iki adet mutfak tüpü, 10 kg salça, 20 kg şeker, beş kg sıvı yağ, 10 kg makarna, dört çift ayakkabı, bir adet uyku tulumu) ele geçirilmiştir.”
MHA
<< Önceki Haber Böylesi ilk kez görüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER