"PKK ve Cemaat'in Yan Yana Durabilmesi Akıl Karı Değil"

Gazeteci Ruşen Çakır, Medydascope.tv'de yaptığı açıklamada Cemaat ile PKK arasında sözde "işbirliği" konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.



Twiter fenomeni Fuat Avni, dün Cemaate yönelik yeni bir KUMPAS kurulduğunu deşife etmiş ve Cemaat ile PKK'nın "işbirliği" yaptığı algısının oluşturulmaya çalışıldığını söylemişti.

Havuz medyası ise Fuat Avni'yi doğrulayacak şekilde açıklamadan daha bir kaç saat sonra KUMPAS bir habere imza atmıştı.

Havuz medyasının amiral gemisi A Haber ve Sabah Gazetesi'nin internet sitesinde, PKK ile Cemaat ilişkisi iddiası üzerinden haber yapıldı. Haberde, Şanlıurfa'da Cemaat ile PKK arasında işbirliği yapıldığı iftirası atıldı. Bir PKK'lının canlı bomba eylemi için hazırlık içinde olduğunu tespit eden Şanlıurfa polisinin teröristi yakaladığı belirtildi. Bu teröristin ifadeleri üzerine bir eve baskın yapan polisin Fuat Avni'nin de söylediği gibi evde Fethullah Gülen ve Abdullah Öcalan'ın kitaplarının bulunduğu iddia edildi.

RUŞEN ÇAKIR: "CEMAAT-PKK İTTİFAKI RASYONEL DEĞİL"

İki grubun birbine zıt yaklaşımlarda olduğunu belirten gazeteci Ruşen Çakır bu iddianın aşırı abartılı olduğunu söyledi.

Daha önce KCK Eş Başkanı Cemil Bayık'la yaptığı görüşmleri de anlatan Ruşen Çakır, "Bir kere bu son dönemde çıkartılan haberlerin aşırı abartılı ve spekülatif. Benim gördüğüm bu iki grub birbirine çok mesafeli. Hatta birbiriyle savaş halinde.

Siyasi iktidarın karşısında olmaktan dolayı bir kader birlikteliği var gibi gözüküyor ancak bunun bir ittifaka dönüşmesi, birbirlerini doğrudan yada dolaylı, açık ya da örtülü bir şekilde desteğe dönüşmesi hiç bir şekilde rasyonel değil" dedi.

"YAN YANA DURABİLMELERİ AKIL KARI DEĞİL"

AKP'nin bu propagandanın inandırıcı olmadığını dile getiren Ruşen Çakır, Hükümetin propagandalarının çok fazla etkili olabilmesi, inandırıcı olabilmesi söz konusu değil. Gülen Cemaati ile PKK'nın yan yana durabilmesi akıl karı bir şey değil. 

Şunu da söylebilirim hükümetin tekrar çözüm sürecine oturması ya da hükümetin Cemaat ile ilişkisini yeniden rehabilite etmesi ihtimali Cemaat ile PKK'nın ittifak kurma ihtimalinden kesinlikle çok daha fazla." ifadelerine yer verdi.

CEMİL BAYIK: CEMAAT'LE TEMAS KURMAK İSTEDİK CEMAAT REDDETTİ

2014 yılında İMC TV'den Ayşegül Doğan'a konuşan KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gülen Cemaati ile PKK arasında ilişki olduğu iddiasına yanıt vermişti. Davutoğlu'nun PKK-cemaat iddiasını kesin bir dille reddeden Bayık "elimizde belgeler var diyor. Ben bu belgelerin kamuoyuna açıklanmasını istiyorum" demişti.

Bayık PKK olarak cemaat ile temas kurmak istediklerini ancak karşı tarafın bunu kabul etmediğini açıklamıştı.
<< Önceki Haber "PKK ve Cemaat'in Yan Yana Durabilmesi Akıl Karı Değil" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER