PKK'dan hain saldırı:11 asker yaralı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ocak 2 2016
Paylaş
X Post
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirerek düzenlediği saldırıda 3 asker hafif yaralandı. 3 askerin yaralanmasının ardından çatışmalar devam etti. Sur’un değişik bölgelerinde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıları infilak ettirmesiyle meydana gelen patlamalarda 8 asker daha yaralandı.

Güvenlik güçleri kentte Kasım ayından bu yana işyerlerinden 300'e yakın tüp çalındığını ve bu tüplerin Sur'da patlayıcı yapımında kullanıldığını belirledi.
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde 2 Aralık günü, barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor.
Dün PKK'lı teröristlerin tuzakladıkları bombayı infilak ettirdiği saldırıda polis memurları Kenan Ardıç ile Orhan Dilekçi'nin şehit olmasının ardından operasyonlar ilçenin Fatihpaşa, Savaş, Dabanoğlu, Cemal Yılmaz ve Hasırlı mahallelerinde yoğunlaştırıldı.
Sık sık silah ve patlama seslerinin geldiği ilçede bugün PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirerek düzenlediği saldırıda şarapnel parçalarının isabet ettiği 3 asker hafif yaralandı.
Yaralı askerler Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
PKK'lı teröristlerin özellikle Fatihpaşa ile Hasırlı mahallerinde bir çok eve elektrikli fünye, bubi tuzaklı bombalar yerleştirdiği ve patlayıcıların 30 ile 150 kilo arasında değiştiği belirlendi.
Güvenlik birimleri, Kasım ayından itibaren kentte bir çok tüpçüden 300 kadar tüpün çalındığı ve bu tüplerin de Sur'da bomba yapımında kullanıldığını tespit etti.
Güvenlik güçleri, bölgede yaşanan çatışmaların yanı sıra tuzaklanan bombaların imhasını da gerçekleştiriyor.
YARALI SAYISI 11’E YÜKSELDİ
3 askerin yaralanmasının ardından çatışmalar devam etti.
Sur’un değişik bölgelerinde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıları infilak ettirmesiyle meydana gelen patlamalarda 8 asker daha yaralandı. Şarapnel parçalarının isabet etmesi nedeniyle yaralanan askerin durumlarının hafif olduğu öğrenildi. Bugün yaralanan toplam 11 asker
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.CHP'de iki bayramlaşma: Özel ve Kılıçdaroğlu neler söyledi?2.Yandaş gazeteciden 'Mansur Yavaş' hakkında tehdit gibi sözler: 'Ona geçmiş olsun'3.Bitmeyen koşu ile huzur arasında4.Üst üste ikinci kez: Şampiyonlar Ligi'nde zafer PSG'nin5.İkinci fıtratı kazanma
6.ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Tom Barrack Suriye konusunda 'merkezi muhatap'7.Denizli'de bariyerlere çarpan yolcu otobüsü alev aldı: Biri bebek 8 ölü, 33 yaralı8.İstanbul'da tabelalar peş peşe kapılara asılıyor: Kafelerde yeni hafta sonu yasağı9.Narkotik köpeği tümamirale saldırdı: Cebinde ne vardı?10.Özgür Özel’e ‘çelenk’ engeli: mozoleye sokulmadı, personel ‘yazıya’ müdahale etti

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

NURULLAH KAYA













