PKK'ya ağır darbe

Van'da öldürülen teröristin terör örgütünün sözde Van sorumlusu 'Ciğer' kod adlı Mahmut Çar olduğu belirtildi.

PKK'ya ağır darbe

Alınan bir ihbarı dün akşam değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özel harekat polislerinin desteğiyle İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi'ne operasyon başlattı. Saat 19.45'te Lalepaşa 16'ncı Sokak'taki operasyonda çıkan çatışmada 1 PKK'lı terörist ölü ele geçirilirken, evde bulunan 5 kişi gözaltına alındı. Ölü ele geçirilen PKK'lının örgütün 'Kelereş Kampı' sorumlusu, bir süre önce de sözde Van bölge sorumluluğuna getirilen 'Ciğer' kod adlı Mahmut Çar olduğu belirlendi. Ölü ele geçirilen Çar ile birlikte M-16 piyade tüfeği, 4 dolu şarjör ve 2 el bombası ele geçirildi.


VALİLİKTEN AÇIKLAMA 


Van'ın Hacıbekir Mahallesi'ndeki operasyonla ilgili Van Valiliği de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, operasyonun 155'e gelen bir ihbar üzerine yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"İlimizde bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürütülen çalışmaların devamında, 01.05.2016 günü '155 Polis ihbar hattına' gelen bir ihbarı değerlendiren emniyet güçlerimiz, İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Lalepaşa Sokak'taki bir eve operasyon gerçekleştirmiş, çıkan çatışmada bir bölücü örgüt mensubu uzun namlulu silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş, aynı evde bulunan 5 şahıs da yakalanarak gözaltına alınmıştır. Söz konusu evde yapılan aramalarda ise;1 adet M16 uzun namlulu silah, bu silaha takılı içerisinde 26 adet fişek bulunan şarjör, 2 adet el bombası, 1 adet kütüklük içerisinde 4 adet şarjör ve bu şarjörlere basılı 26 adet fişek,1 adet el, 1 adet masa telsizi, 2 adet akü, 6 adet bantla sarılı pil, 4 adet cep telefonu, 8 adet SD hafıza kartı, 1 adet ses kayıt cihazı, 6 bin 500 Amerikan Doları ile çok sayıda örgütsel dokuman ve malzeme ele geçirilmiştir. Olayla ilgili tahkikat sürdürülmekte olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin terör tehdidi ve saldırılardan korunması için her türlü tedbir Valiliğimizce alınmaktadır."

<< Önceki Haber PKK'ya ağır darbe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER