PKK'ya İstanbul darbesi

İstanbul'da MİT ve polisin ortak yaptıkları operasyonda örgütün sözde İstanbul sorumlusu ele geçirilirken, Mardin'in Artuklu ilçesi Yolbaşı Mahallesinde bir eve yapılan baskında PKK’nın kırsal kesiminden sözde lider kadrosundan olduğu ve arananlar listesinde bulunduğu bildirilen ’Baz’ kod adlı Seyithan Yaman yakalandı.

PKK'ya İstanbul darbesi

Terör örgütünün İstanbul sorumlusu olduğu iddia edilen S.K'nın kentte sansasyonel bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu istihbaratı alındı. Bunun üzerine, Milli İstihbarat Teşkilatı ile iş birliğiyle çalışma başlatan Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, iki gün önce Sultangazi'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.  Operasyonda S.K. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen S.K, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. HDP içerisinde uzun süredir seminerler verdiği belirtilen S.K'nın, partinin il yöneticilerinin belirlenmesinde etkin rol aldığı öne sürüldü. Şüphelinin ayrıca, terör örgütü PKK'nın İstanbul'daki sokak eylemlerinin planlayıcısı olduğu da iddia edildi. 

LÜKS GİYİMLERİ ELE VERDİ

Mardin'in Artuklu ilçesinde ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, eylem hazırlığındaki biri Suriye uyruklu 3 PKK'lı teröristi yakaladı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, vatandaşlardan gelen ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Artuklu Yolbaşı Mahallesi'nde bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda "Baz" kod adlı Seyithan Yaman, "Kemal" kod adlı Mehmet Kanar ile Suriye uyruklu Abdulselam İbrahim yakalandı. Eylem hazırlığında oldukları anlaşılan teröristlerin evlerine son üç günde şüpheli kişilerin giriş ve çıkış yaptıkları, ellerindeki paketlerle eve girerek, değişik ambalajlı paketlerle ayrıldıkları öğrenildi.  Teröristlerden ikisinin M-16 piyade tüfeği taşıdığı ve lüks giyimli oldukları belirtildi. 

"Baz" kod adlı Seyithan Yaman'ın terör örgütünün kırsal kesiminden ve sözde lider kadrosundan olduğu, arananlar listesinde bulunduğu bildirildi.  Teröristlerin evlerinde yapılan aramada bir kalaşnikof ve 2 M-16 piyade tüfeği ile bunlara ait 16 şarjör ve 576 fişek bulundu.  Ayrıca, "4 TOL grubu R/F komutalı düzenek", yaklaşık 250 gram A4 patlayıcı, 3 el telsizi, bir M-16 silaha ait dürbün, bir Glock marka tabanca, 2 tabanca şarjörü, 9 milimetre çapında 28 mermi, 7 telsiz anteni, 2 akımölçer, 4 el bombası, bir M-16 silah ait dipçik, şarjör ve el kundağı ile çok sayıda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirildi.

<< Önceki Haber PKK'ya İstanbul darbesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER