Plakası belli, faili meçhul!


İSTANBUL (CİHAN)- Şişli'de, 2013 Aralık ayında gözaltına alınıp 3 polis tarafından öldüresiye darp edilen Muhammed Özdoğru'nun (21) dosyası faili meçhul dosyaları arasına kaldırıldı. Özdoğru, olay mobese ve iş yeri kameralarının önünde olmasına ve ekip otosunun plakasının bilinmesine rağmen faillerin bulunmamasına isyan etti. "İç güvenlik yasası çıkmadan polisler böyle davranırken, çıkınca ne yaparlar bilemiyorum." dedi.

İddiaya göre, 2013 yılı Aralık ayında bir arkadaşının kaza yaptığı yaptığını duyan Muhammed Özdoğru, Halaskargazi Caddesi üzeri Osmanbey metrosu yakınındaki olay yerine giderek yardımcı olmak istedi. Kazazede arkadaşlarına müdahale edilmemesi üzerine polisi uyarınca, hakaret ve darba maruz kaldı. Daha sonra da bir polis otosuna bindirilerek Şişli Evlendirme Dairesi'nin otoparkına götürüldü. Burada, elleri kelepçeli olarak dakikalarca darp edildi. Daha sonra da çimenlerin arasında atıldı. Muhammed Özdoğru sürünerek yola çıktı ve arkadaşlarından yardım istedi. Söz konusu yere gelen arkadaşlarının yardımı ile önce Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra da Harbiye Polis Merkezi'ne giderek şikâyette bulundu. Savcılığa da şikâyetini ileten Özdoğru ile o günden sonra kimse ilgilenmedi.

Ekip otosunun plakası bilinmesine rağmen, o gece görevli olan ve kendisini darp eden polislerin bulunamadığı ileri sürüldü. Ayrıca, cadde üzerindeki bütün iş yerlerinde kamera da olduğunu söyleyen Özdoğru, savcılığın kamera kayıtlarına ulaşılmadığını ve dosyasının faili meçhul dosyalar arasına kaldırıldığını söylediğini kaydetti.

Yaşadıklarını anlatan Muhammed Özdoğru, hakkını sonuna kadar aramaya kararlı olduğunu ancak yargıya da güvenmediğini söyledi. Savcılığa "Kamera kayıtlarını ben bulayım" dediğini ancak savcılığın kendisine "Uğraşmana gerek yok, sana vermezler" diye cevap verdiğini anlatan Özdoğru, "Beni darp ettiklerine şuurumu kaybetmiştim. Her şeyi hatırlamıyorum ama polislerden birinin ismi Arif'ti. Ayrıca aracın plakasının sonu da 68'di." diye konuştu.

İç güvenlik yasasına da değinen Özodoğru, "Bu yasa çıkmadan polisler böyle şeyler yapıyorlar. Çıksa da çıkmasa da zaten şiddet hep var. Çıkınca halimiz ne olur bilemiyorum. Artık ne polise ne de yargıya güveniyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Plakası belli, faili meçhul! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER