Playstation 4 İçin 2.50 Güncellemesi Yayınlandı

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu olan Playstation 4 için 2.50 güncellemesi sonunda yayınlandı.

Playstation 4 İçin 2.50 Güncellemesi Yayınlandı

Bugüne kadar birçok güncelleme gelen konsolun gördüğü en büyük güncellemelerden biri olan 2.50 güncellemesinin getirdiği birçok yenilik var. Genelde 2 kişilik oyunlar oynamak isteyen oyuncuların ilk tercihi olan oyun konsollarının bu tip güncellemelere ihtiyacı olduğu bir gerçek.  Sonuçta oyuncular için bir diğer tercih olan PC’nin hem yazılımsal hem de donanımsal olarak dilediğiniz zaman kolaylıkla değiştirilebilen yapısı oyun konsollarında olan bir özellik değil. Bu güncellemeler ile hem oyuncuların isteklerine geri dönüş yapılıyor hem de konsolun yazılımı güncel teknolojilerden yararlanıp cihazın performansını arttırıyor. Bakalım Playstation 4 için gelen 2.50 güncellemesi konsola ne gibi yeni özellikler kazandırmış.

Konsolun 2.50 yamasının en önemli özelliği konsolun dinlenme modunda yapabileceklerinin ince ayrıntısına kadar kişiselleştirilebilmesi olmuş. Konsolunuz dinlenme durumundayken indirme işlemlerine devam edebiliyor, güç seçeneklerini kontrol edebiliyorsunuz. Dinlenme modunda yapabileceğiniz eylemleri dilediğiniz gibi seçebiliyorsunuz. Ayrıca yeni eklenen Durdur/Başlat uygulaması ile konsolunuzu dinlenme moduna aldığınızda oyununuz o noktada beklemeye alınıyor ve siz konsolu tekrar açtığınızda kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Kayıtlı verilerinizi HDD’den USB’ye aktarma özelliği de eklenmiş durumda. Facebook arkadaş bulucu v.b. birçok yeni sosyal uygulama konsola eklenmiş durumda. Bunlar arasında geliştirilmiş arkadaş ekleme sistemi, parti kurma sistemi, aynı oyunları oynadığınız arkadaşlarınızı bulma sistemi, arkadaşlarınızın oyunlarına direkt olarak katılma özelliği, Trophy paylaşma sistemi gibi özellikler bulunuyor. 

Artık konsolumuzda dilediğimiz gibi tuş atama da yapabiliyoruz. Yeni eklenen bu özellik ile DS 4’ün üzerindeki tuşları istediğimiz şekilde atıyabiliyor, yerlerini değiştirebiliyoruz. Yani Asya bölgesi cihazı kullanan oyuncular artık X ve O tuşunun yerini değiştirebilirler. Fakat bu uygulama şu anda ana ekran ve oyunlar olarak ikiye ayrılmış durumda değil. Yani yaptığınız değişiklik menüde alıştığınız tuşları sağlayacak ama oyunlarda bu defa sıkıntı çekeceksiniz. Bir diğer güncelleme ile bunun ikiye ayrılıcağını düşünmekteyiz.

Bunlarla beraber konsolun ana menüsü görsel olarak oldukça değişmiş durumda. Hem bazı uygulamaların yerlerinin değişmesi hem de yeni kontrastı yükseltilmiş fontlar size görsel olarak daha düzenli ve hoş bir ekran sunuyor. Dilerseniz konsola gelen güncellemeler de bundan böyle otomatik olarak kurulabilecek. Remote Play ve Share Play için 60fps desteği de gelmiş durumda. Son olarak artık Share butonuna bastığınızda videolarınızı Daily Motion’a da ekleyebileceğinizi söylemek gerek.

Yeni güncelleme Playstation 4 deneyiminizi daha ileri boyuta taşımasının yanında size kişiselleştirecek daha fazla seçenek sunuyor. Bu arada bugün itibari ile Playstation 4’e Spotify uygulamasının da eklendiğini hatırlatalım. Bu harika müzik uygulamasını hemen ana ekrandan indirebilirsiniz. Özellikle Spor oyunları, yarış oyunları, Co-op oyunlar gibi 2 kişilik oyunlar oynamayı tercih eden oyuncuların favorisi olan konsollardan birine sahip değilseniz bu tür oyunları oynamak için Türkiye’den Oyun Gemisi http://www.oyungemisi.com/2-kisilik-oyunlar/gibi flash oyun portallardan faydalanabilirsiniz. Arkadaşlarınız ile oyun dolu günler geçirmeniz dileği ile.

<< Önceki Haber Playstation 4 İçin 2.50 Güncellemesi Yayınlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER