Podolski ve Gomez İstanbul'da çok mutlu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 11 2015
Paylaş
X Post
Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Alman futbolcu Lukas Podolski, uzun süre sarı-kırmızılı takımda forma giymek istediğini ve Türkçe öğrenmek için bir öğretmenle çalıştığını söyledi.

Podolski ve Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Mario Gomez, Almanya Milli Takımı'nın Fransa ve Hollanda ile yapacağı özel maçlar öncesi düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Türkiye'de kendisini iyi hissettiğini vurgulayan Podolski, "Güzel bir kent, güzel bir kulüp, iyi bir taraftar ve iyi bir stat var. Sportif olarak da aynı Mario'da olduğu gibi iyi gidiyor. Sürekli oynuyorum" dedi.
Karşılaşmalarda iyi performans sergilediğini anlatan deneyimli futbolcu, performansının böyle devam etmesini dilediğini ve sarı-kırmızılı takımda başarılı olmayı hedeflediğini kaydetti.
Podolski, Türkçe öğrendiğini anlatarak, "Köln'den geldiğim için şanslıyım. Oranın yarısı zaten İstanbul gibi. Çok sayıda Türk arkadaşım olduğundan benim için biraz daha kolay. Bir öğretmenle Türkçe öğrenmeye çalışıyorum. Uzun bir süre orada oynamayı ümit ediyorum ve birkaç yıl içinde Türkçe'nin temelini öğreneceğimi düşünüyorum. Köln'e geri döndüğümde Türk arkadaşlarımla Türkçe sohbet edebilirim" diye konuştu.
Türkiye'deki derbi maçlarının sorulması üzerine 30 yaşındaki oyuncu, Almanya'da Köln ile Borussia Mönchengladbach veya Bayer Leverkusen arasında oynanan derbileri bildiğini ancak İstanbul'daki derbilerin daha hararetli geçtiğini anlattı.
Podolski, Fenerbahçe'ye karşı derbi maçta oynadığını hatırlatarak, "Statta rakip taraftarlar yok. Cadı kazanı gibi. Topa sahip olduğunda 90-95 dakika ıslıklanıyorsunuz. Başka bir dünya" ifadesini kullandı.
GOMEZ: "YENİDEN MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILDIĞIM İÇİN MUTLUYUM"
Sezon başında transfer olduğu Beşiktaş'ta gösterdiği performansla Almanya Milli Takımı'na davet edilen Mario Gomez ise "Yeniden milli takıma çağrıldığım için mutluyum" dedi.
Eski takımı Fiorentina'da 3 maç arka arkaya oynayamadığını söyleyen 30 yaşındaki oyuncu, siyah-beyazlı ta
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Özgür Özel KAAN'a sahip çıktı: “Motoru dışarıdan geliyor diye...”2.Ya varsın zenginsin ya yoksun fakirsin: Türkiye'de ortadirek kalktı3.DEM Parti süreçteki gecikmelerden endişeli olduğunu açıkladı4.Saraya şok: Yargı o acele kamulaştırmaya 'dur' dedi5.AKP'den TV'lere yönelik girişim: Kaldırılsın...
6.DSÖ Genel Direktörü’nden hantavirüs açıklaması: Daha fazla vaka görülmesi mümkün7.SGK borçlarına yapılandırma geliyor!8.Koruma adı altında sansür mü? Instagram, X, Facebook’a e-devlet şifresiyle girilecek9.Türkiye'ye hukuka dönüş çağrısı: “On binlerce mahkumiyet kararı bozulmalı”10.İran’ın Amerikan üslerine verdiği zararın boyutu ortaya çıktı: ABD uydu görüntülerini yasakladı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Özgür Özel KAAN'a sahip çıktı: “Motoru dışarıdan g...

Ya varsın zenginsin ya yoksun fakirsin: Türkiye'de...

DEM Parti süreçteki gecikmelerden endişeli olduğun...

Saraya şok: Yargı o acele kamulaştırmaya 'dur' ded...

AKP'den TV'lere yönelik girişim: Kaldırılsın...




