Podolski ve Gomez tarihe geçti

EURO 2016'daki ilk maçına Slovakya karşısında çıkan Podolski, Almanya Milli Takımı ile dört ayrı Avrupa Şampiyonası'nda görev yapan üçüncü futbolcu oldu.

Podolski ve Gomez tarihe geçti

EURO 2016'da Almanya'nın kadrosunda yer alan Galatasaray'ın yıldızı Lukas Podolski, Slovakya maçında oyuna girerek ülkesinin tarihine geçti.

Grup etabında forma şansı bulamayan Podolski, son 16 turunda oynadıkları Slovakya karşılaşmasının 72. dakikasında Draxler'in yerine oyuna dahil olarak EURO 2016'daki ilk maçına çıkmış oldu.

Daha önce 2004, 2008 ve 2012 Avrupa Şampiyonaları'nda da forma giyen Podolski, Slovakya karşısında aldığı süreyle dört farklı Avrupa Şampiyonası'nda forma giyen üçüncü Alman futbolcu oldu ve ülkesinin tarihine geçti.

Podolski'nin yanı sıra Lothar Matthaus ve Bastian Schweinsteiger de Almanya adına dört farklı Avrupa Şampiyonası'nda görev almıştı.  

Gomez tarihe geçti

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ta attığı gollerle rekor üstüne rekor kıran Gomez, EURO 2016'da da performansından ödün vermiyor.

İlk olarak grup etabında Kuzey İrlanda'ya karşı 29. dakikada Müller'in asistinde topu filelere gönderen Gomez, takımını 1-0 öne geçirirken Avrupa Şampiyonaları tarihinde dördüncü golüne ulaşmıştı.

Son 16 turunda Slovakya karşısında da sahaya ilk 11'de çıkan golcü, 43. dakikada Draxler'in asistinde topu ağlarla buluşturdu ve turnuvadaki ikinci, turnuva tarihindeki ise beşinci golünü kaydetmiş oldu. Ayrıca yıldız futbolcu, Beşiktaş ve Almanya formasıyla ilk 11'de oynadığı son sekiz resmi maçta da gol atmayı başarmış oldu.

Bu golle birlikte Klinsmann'ı yakalayan Gomez, toplamda attığı 5 golle Avrupa Şampiyonaları tarihinde Almanya adına en golcü iki oyuncudan biri oldu.

2007'den bu yana Almanya Milli Takımı forması giyen Gomez, bu golle birlike toplamda 29. golüne ulaşmış oldu.

Özgür Düşünce
<< Önceki Haber Podolski ve Gomez tarihe geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER