Podolski'nin yerine genç Volkan

Galatasaray bugün çıkacağı Akhisar sınavı öncesinde Lukas Podolski'nin hastalığıyla sarsıldı.

Podolski'nin yerine genç Volkan

Galatasaray bugün Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Akhisar Belediyespor'la karşılaşacak. Sarı-Kırmızılılar, zorlu mücadele öncesi Alman yıldız Lukas Podolski'nin hastalığıyla sarsıldı. Teknik Direktör Mustafa Denizli, gribal enfeksiyon geçiren başarılı talebesini Manisa'ya götürmedi.

Konyaspor müsabakasında sakatlanan Sinan Gümüş'ün 2 ay, Çin'e transfer olan Burak Yılmaz'ın yokluğu sonrası meydana gelen bu gelişme teknik heyetin canını sıktı. Denizli, Akhisar kafilesine forvet bölgesinde Umut Bulut'un yanına genç oyuncu Volkan Pala'yı dahil etti.

A takımda yer alan 19 yaşındaki yetenek, 2007'de Bayrampaşa Okan Buruk Futbol Okulu'nda antrenör Fatih Çerçi tarafından Galatasaray altyapısına önerildi. Teknik Direktör Frank Rijkard döneminde altyapıdan gönderilmesi gündeme gelen Volkan, Başkan Adnan Polat ve teknik sorumlu Mehmet Ünver kalması yönünde rapor verdi.

Sarı-Kırmızılılar, 2010'da Ünver önderliğinde U13 takımında şampiyon olurken; Volkan Pala o sezon 50'nin üzerinde gol atarak dikkatleri üzerine çekti. Daha sonra altyapıda bir düşüş yaşayan genç oyuncu, beklenenin altında kaldı. Son olarak U21'de forma giymeye başlayan yeni yıldız adayı, bu sezon 18 maçta 1 gol attı.   Akhisar ve Galatasaray arasındaki karşılaşma Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak. 18.45'te başlayacak maçı Mete Kalkavan yönetecek.

Öte yandan Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin, Çin'in yaptığı transfer hamlelerine sert tepki gösterdi. Burak Yılmaz'ın çok değerli futbolcu olduğunu ve takımdan ayrılmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Sezgin, “Burak bizim için çok değerli. Gitmesi bizi etkileyecek. Ayrılma kararı kendisine ait.” dedi. Wesley Sneijder ve Lukas Podolski'ye Çin'den teklif geldiği iddialarını da değerlendiren Sezgin, “Sneijder ve Podolski için şu ana kadar gelen talep yok. Gelirse de bırakmak istemeyiz. Bu iki yıldızımız da Çin'e giderse biz kiminle oynayacağız?” şeklinde konuştu.


Kaynak: Zaman
<< Önceki Haber Podolski'nin yerine genç Volkan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER