Polat çiftine operasyonun detayları ortaya çıktı

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Çarşamba, Kasım 1 2023
Dilan ve Engin Polat’ın şirketlerine yönelik düzenlenen operasyonda, Polat çifti, Sinem Sıla Doğu, Sezgin Polat ve Ahmet Gün’ün de aralarında olduğu 17 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonla ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı.
Operasyonla sonuçlanan süreç Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun tespitleriyle başlatıldı.

İddiaya göre, Engin, Dilan Polat'a ait şirketler vergi kaçakçılığı için sahte fatura kullanıyordu.

Sahte fatura oluşturmak için Dilan çiftinin yakınları adına kurulan 5 şirket kullanılıyordu.  Engin Polat'a ait MİLDA gayrimenkul bu şirketlere ürün satmış gibi görülüyordu.

Bunun karşılığında para alıyordu. Bu firma ise gayrimenkul ve araç alımlarıyla vergi sıfırlaması yapıyordu.

ÜÇ SUÇ İDDİASI

MASAK raporları doğrultusunda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı çalışması sonrasında şüpheliler hakkında, TCK (Türk Ceza Kanunu)  204 (Resmi belgede sahtecilik) TCK 220 (Suç islemek amacıyla örgüt kurmak) TCK 282 (Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerini aklama) iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Ayrıca vergi usul kanununa muhalefet gerekçeleriyle de işlem başlatıldı.

30 GÖZALTI KARARI

Savcılığın 26 Ekim'de Polat çiftine ait 15 şirkete inceleme ve evraklara el koyma kararı çıkarmıştı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 15 şirkette arama yapmıştı. Dilan Polat ve Engin Polat’ın telefonlarına da el konulmuştu.

İncelenen evrak ve raporlar doğrultusunda 30 şüpheli belirlendi. Savcılık dün şüpheliler için gözaltı kararı verdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir