Polis, 10 saat eğitim kurumlarında arama yaptı, çatı katlarını dahi aradı


Siirt'te faaliyet gösteren 3 eğitim kurumuna 8 resmi kurum tarafından polis eşliğinde 10 saat boyunca arama yapıldı, aramalar kapsamında çatı katları da arandı.

Sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılılık İl Müdürlüğü ve Vergi Dairesi ekipleri eşliğinde, kentte faaliyet gösteren kreş, dersahane ve bir okula denetim için gelindi.

Sabah saatlerinde kentin farklı yerlerinde bulunan eğitim kurumlarına valilik kararıyla baskına gelen ekipler, eğitim için gelen öğrencileri geri göndererek kurumlarda 10 saat boyunca arama yaptı. Yapılan aramalarada, evraklar incelendi, çatı katları dahil her taraf arandı. Dershane binasındaki 7. katındaki odada bulunan Risale-i Nurları inceleyen polisler isim isim tutanaklara geçirdi. Suç delili olarak, personelin maaş bordrosu, dershanede çalışan öğretmenlerin valilik tarafından onaylanmış listesi incelenmek için götürüldü. Bunun yanında günlük dershaneye gelen öğrencilerin yoklama listesi de alındı.

Yapılan aramaları polislerle beraber izleyen kurum yetkilileri, kurumlara yapılan baskıların doğru olmadığını ifade ederek, yasa dışı bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti. Anafen Dershanesi Müdürü İlbey Öncü, yaptığı açıklamada, kuruma sabah saatlerinde polis eşliğinde baskın yapıldığını ifade ederek, yapılan baskında suç delili olarak personellerin maaş bordrosunun alındığını söyledi. Ekiplerin özellikle 7. katta yoğun arama yaptıklarını, buna anlam veremediklerini belirten Öncü, "Kurumumuzun bütün katlarına bakıldı. Hatta asma tavan arasına bile bakıldı. Depomuz, arşivlerimiz 1997'den bu yana yapılan işlemlerimiz kontrol edildi. Yapılan aincelemelerde herhangi bir suç çıkmadı. Delil olarak öğrenci listelerimiz, valiliğin onayladığı öğretmen listemizi aldılar." diye konuştu.

"KUR'AN-I KERİM SAYFALARI VE RİSALELER TEK TEK ARANDI"

Kurumdaki bir odada bulunan Kur'an-ı Kerim ve Risale-i Nurların tek tek arandığını dile getiren Öncü, "Bu durum bizi oldukça üzdü. Türkiye genelinde başarılar elde ettiğimizi herkes biliyor. Ülekmizdeki tek sorun bu mu? Allah'a şükür alnımız ak, suç işlemedik." şeklinde konuştu.

Kurumlarda incelemeyi tamamlayan polisler, tuttukları tutanakların ardından ayrıldı.Polis-10-saat-egitim-kurumlarinda-arama-yapti-cati-katlarini-dahi-aradi-1899871.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Polis, 10 saat eğitim kurumlarında arama yaptı, çatı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER