Polise hain saldırı: 15 yaralı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 23 2016
Mardin'in Mazıdağı ilçesi yakınlarında PKK'lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirdi, patlamada 2'si ağır 12 polis ve 3 sivil yaralandı.
Bombalı saldırı saat 13.00 sıralarında Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Aşağıkonak Köyü yakınlarında oldu. Mardin'in Nusaybin ilçesinde operasyonlara katılan özel harekat polislerini Diyarbakır'a getiren zırhlı polis midibüs geçerken, PKK'lılar menfeze önceden yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirdi.
Mardin'in Mazıdağı İlçesi yakınlarında PKK'lıların yola tuzakladıkları patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu yaralanan polis sayısı 2'si ağır 12 olarak açıklandı. Patlamada ayrıca kara yolunda seyir halinde olan bir midibüste bulunan 3 sivilin de yaralandığı bildirildi.
Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Mardin- Diyarbakır karayolunda özel harekat polislerini taşıyan zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola döşenen el yapımı bombanın patlatıldığı, 2'si ağır 12 polis ve 3 sivilin yaralandığı bildirildi. Yaralı polislerden 8'inin Diyarbakır'a, 4 polis ile 3 sivilin ise Mardin'deki hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. Olaydan sonra bölgede başlatılan operasyonlar sürdürülüyor.
Olayın duyulmasıyla birlikte, hemen Diyarbakır ve Mardin'den çok sayıda ambulans ve sağlık ekibiyle takviye ekipler sevk edildi. Ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralı 12 polisten 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları2.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar3.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







