Polise hain saldırı: 15 yaralı

Mardin'in Mazıdağı ilçesi yakınlarında PKK'lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirdi, patlamada 2'si ağır 12 polis ve 3 sivil yaralandı.

Polis aracına bombalı saldırı

Bombalı saldırı saat 13.00 sıralarında Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Aşağıkonak Köyü yakınlarında oldu. Mardin'in Nusaybin ilçesinde operasyonlara katılan özel harekat polislerini Diyarbakır'a getiren zırhlı polis midibüs geçerken, PKK'lılar menfeze önceden yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. 

Mardin'in Mazıdağı İlçesi yakınlarında PKK'lıların yola tuzakladıkları patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu yaralanan polis sayısı 2'si ağır 12 olarak açıklandı. Patlamada ayrıca kara yolunda seyir halinde olan bir midibüste bulunan 3 sivilin de yaralandığı bildirildi. 

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Mardin- Diyarbakır karayolunda özel harekat polislerini taşıyan zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola döşenen el yapımı bombanın patlatıldığı, 2'si ağır 12 polis ve 3 sivilin yaralandığı bildirildi. Yaralı polislerden 8'inin Diyarbakır'a, 4 polis ile 3 sivilin ise Mardin'deki hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. Olaydan sonra bölgede başlatılan operasyonlar sürdürülüyor.

Olayın duyulmasıyla birlikte, hemen Diyarbakır ve Mardin'den çok sayıda ambulans ve sağlık ekibiyle takviye ekipler sevk edildi. Ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralı 12 polisten 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

<< Önceki Haber Polise hain saldırı: 15 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER