Polis aracına bombalı saldırı

ŞIRNAK Silopi İlçesi'nde PKK'lı teröristler, yola yerleştirdikleri bombayı bugün akşam saatlerinde polis aracının geçişi sırasında patlattı. Saldırıda ilk bilgilere göre 5 polisin yaralandığı belirtilirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Polis aracına bombalı saldırı

Şırnak'ın Silopi İlçiesi'nde PKK'lıların polis aracı geçerken rögara tuzakladıkları bombayı patlatarak düzenlediği saldırıda ilk bilgilere göre 4 sivil vatandaş hayatını kaybederken 5'i polis 19 kişi de de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının ardından güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. Polis, olay yeri ile yaralıların tedavi altında bulunduğu Devlet Hastanesi çevresinde de sıkı güvenlik önlemleri aldı.

ÖLENLERİN ARASINDA 4 YAŞINDA ÇOCUK DA VAR 

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lıların polis aracının geçişi sırasında tuzakladığı bombayı infilak ettirerek düzenlediği ve 4 kişinin öldüğü 5'i polis 19 kişinin yaralandığı saldırıda ölenler arasında 4 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu ortaya çıktı. Ölenlerin 4 yaşındaki Halime Birlik, 68 yaşındaki İsa Torlak, 52 yaşındaki Ekrem Birlik ile Davut Yoksul olduğu öğrenildi. 

Aralarında 6 aylık bir bebeğinde bulunduğu öğrenilen yaralıların Silopi'nin yanı sıra sevk edildikleri Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavileri sürüyor. 6 aylık bebeğin durumunun ciddi olduğu belirtildi. 


VALİLİK: 4 VATANDAŞ ÖLDÜ


Şırnak Valiliği, Silopi İlçesi'nde PKK'lıların bombalı saldırısında 4 vatanın hayatını kaybettiğini, 5 polis ile toplam 19 kişinin yaralandığını açıkladı. Açıklamada, "İlimiz Silopi ilçesinde 10. Cadde üzerine PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca konulan patlayıcının patlaması neticesinde meydana gelen hain saldırıda; 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 6 vatandaşımız ağır şekilde yaralanmıştır. 5 polis memurumuz ve 8 vatandaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar devam etmektedir" denildi.


DHA

<< Önceki Haber Polis aracına bombalı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER