Polis bazı sanatçıların neden sahne öncesi uyuşturucu kullandığını açıkladı


BURSA (CİHAN)- Uyuşturucu bağımlılarının, "Eski küpler, 25, zen, nef, nahin, etiket' title='şeker haberleri'>şeker, topalı, cennet mavisi, şef, şahin' gibi tanımlamalarda bulunduğu LSD (Lysergic Acid Diethylamide) uyuşturucu maddenin insan beyninde aldatıcı bir etki gösterdiği bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, ise bazı meşhur sanatçıların neden uyuşturucu madde kullandığının cevabını da verdi. Daire, "LSD alındığında dil peltekleşir, her şeye razı olma hali görülür. Aldatıcı halin sona ermesiyle artık rahatsızlıkta yavaş yavaş başlar. Baş dönmesi, göz kararması, bitkinlik, sindirim organlarında bozukluk, kusma baş ağrısı ve uykusuzluk başlar. Beynin çalışması imkansızlaşır. Şahıs bu kötü durumdan kurtulmak için tekrar LSD almak isteyecektir ve bu kısır döngü böylece devam edecektir. Şahsın çalışması gerekiyorsa, üzerindeki yorgunluğu atmak ve kafasının yeniden çalışması için bu zehre ihtiyaç duyar. İşte bazı meşhur sanatçıların sahneye çıkmadan önce uyuşturucu madde kullanmasının sebebi de budur." açıklamasında bulundu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, resmi internet sitesinde, uyuşturucu madde LSD ile ilgili bilgilere yer verildi. LSD'nin çavdar küfünde bulunan lysergic asitten üretilen yarı sentetik ve çok kuvvetli bir uyuşturucu olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Kokainden 100 kat daha güçlüdür. Argoda eski küpler,25,zen, nef, nahin,şeker,topalı,cennet mavisi gibi isimlerle bilinir. 1943 yılında bir kimyacı migren tedavisi için araştırma yaparken LSD' yi keşfetmiş kazara bir parça LSD alarak keyif hali denilen etkilerini yaşamaya başlamıştır. Tatsız, kokusuz olan LSD toz halinde, toplu iğne başı büyüklüğünde veya kesme şeker, etiket, posta pulu, kağıt, fotoğraf gibi maddeler emdirilmiş solüsyon şeklinde olabilir. 30Gr. LSD 300.000 doz için yeterlidir. Ufacık tabletler şeklinde üretilen LSD` nin çok fazla den fazla çeşidi vardır. Bir toplu iğne -başı kadar LSD hapı şahsı kendisinden geçirmeye yeterlidir. Şayet daha fazla alınacak olursa insanı çıldırtmaktadır. Bunu ise intiharlar ve cinayetleri takip etmektedir." denildi.

SANATÇILAR NEDEN LSD KULLANIYOR?

Uyuşturucunun yarım saat içinde etkisini gösterdiğinin ve 6-36 saat arasında sürdüğüne işaret edilen açıklamada, bazı meşhur sanatçıların neden bu maddeyi tercih ettiğinin sebebine de dikkat çekildi. LSD'nin ilk alındığında aldatıcı tesiri gösterdiğinin vurgulandığı emniyet açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Beynin süratle çalınmasını sağlamaktadır. Bu anda insan kendisini rüya aleminde zanneder. Fakat ne var ki bu renkli rüya alemini bir umursamazlık ve donukluk hali takip eder ve yaklaşık 13 saat kadar sürer. Ağızdan salyalar akmaya başlar, dil peltekleşir, her şeye razı olma hali görülür. Aldatıcı halin sona ermesiyle artık rahatsızlıkta yavaş yavaş başlar. Baş dönmesi, göz kararması, bitkinlik sindirim organlarında bozukluk, kusma baş ağrısı ve uykusuzluk başlar. Beynin çalışması imkansızlaşır. Şahıs bu kötü durumdan kurtulmak için tekrar LSD almak isteyecektir ve bu kısır döngü böylece devam edecektir. Şahsın çalışması gerekiyorsa, üzerindeki yorgunluğu atmak ve kafasının yeniden çalışması için bu zehre ihtiyaç duyar. İşte bazı meşhur sanatçıların sahneye çıkmadan önce uyuşturucu madde kullanmasının sebebi de budur." CİHAN
<< Önceki Haber Polis bazı sanatçıların neden sahne öncesi uyuşturucu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER