Polis camiiye baskın yaptı!

Adana'da itikafa girmek isteyen Furkan Vakfı üyelerine polis tarafından operasyon yapıldı. Polisin zorla camiden çıkartmak istediği vakıf üyeleri, ilçe müftüsünün araya girmesiyle itikafa devam etti.

Polis camiiye baskın yaptı!

 Adana’da müftülüğe bağlı Akşemsettin Camii’nde itikafa girmek isteyen Furkan Vakfı üyelerine polis tarafından operasyon yapıldı. Polisin zorla camiden çıkartmak istediği vakıf üyeleri, ilçe müftüsünün araya girmesiyle itikafa devam etti. 

Ramazan’ın son 10 gününün girmesiyle birlikte Türkiye’nin birçok şehrinde Müslümanlar camilerde itikâfa girmeye başladı. Adana’nın Çukurova ilçesinde bulunan ve müftülüğün ‘itikafa’ girilebilecek camilerden biri olarak belirlediği Akşemsettin Camii’ne gidenler ise yatsı namazından sonra camiden çıkarılmak istendi. İtikâfa girenlerin camiden çıkmasını isteyen imam, vatandaşların bu duruma karşı çıkmasıyla camiye polis çağırdı. Bu arada imam caminin elektriklerini keserek içeridekileri karanlıkta bıraktı.

Furkan Hareketi’ni asla yıldıramayacaklar

Furkan Vakfı yetkilileri, 15 yıldır aynı camide itikafa girdiklerini belirterek, “Şu ana kadar ne cami görevlisiyle ne de mahalleli ve cemaatle bir sıkıntı yaşadık. Ancak imam, nedenini anlamadığımız bir şekilde bizi camiden çıkarmak istedi. Sonra polis geldi, müftü geldi.” diye konuştu. Olaylar üzerine vakfın lideri Alparslan Kuytul bir açıklamada bulundu. İtikâf ibadetini engellemek isteyenlere tepki gösteren Kuytul, engellemelerin Furkan Hareketi’ni yıldıramayacağını belirterek provokatif eylemlere asla müsaade etmeyeceklerini belirtti.

<< Önceki Haber Polis camiiye baskın yaptı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER