Polis destekli okul baskınında mezuralı inceleme tamamlandı


Edirne'de özel eğitim kurumlarında polis desteğiyle yapılan mezuralı baskın yaklaşık 12 saat sonra tamamlandı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Edirne Sulh Ceza Hakimliği tarafından, elde ettiği başarılarla adını duyuran özel okul ve dershanelerde arama ve el koyma işlemi başlatıldı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen baskına; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı, Belediye, Sosyal Güvenlik Kurumu, Halk Sağlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden görevliler katıldı.

Bu kapsamda baskın öncesinde görevliler, emniyet müdürlüğü önünde toplandı. Ardından il merkezi, Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde bulunan özel okul ve dershanelere eş zamanlı baskın gerçekleşti.

Kaçakçılık, Terörle Mücadele, Güvenlik, Siber Suçlarla Mücadele başta olmak üzere çok sayıda birimin görev yaptığı baskında onlarca görevli kendi alanlarıyla ilgili inceleme yaptı.

İnceleme ve denetimler sırasında komik görüntüler ortaya çıktı. Birçok üniversite mezunu işsiz gencin meslek hayatına atılma hayalinin gerçekleşmesine yardımcı olan FEM Akademi'ye gelen görevlilerden bazıları eline mezura alarak dershanenin duvarını ölçtü.

Emniyet dışındaki görevliler, inceleme ve denetimlerinin ardından kurumlardan ayrıldı.

Ancak polis ekipleri, Edirne Özel Fatih-Serhat İlk ve Ortaokulu'nda yaklaşık 10 saat, akademide ise 12 saat civarında arama ve el koyma faaliyeti yürüttü.

İşlemlerini tamamlayan emniyet görevlileri, valiz, çanta ve çuvallara doldurdukları malzemelerle binalardan ayrıldı.

Arama ve el koyma baskının tamamlanmasının ardından konuşan kurum avukatlarından Murat Keçeci, mahkeme tarafından verilen karara istinaden müvekkil şirkete ait 6 eğitim kurumunda arama ve el koyma işleminin gerçekleştiğini söyledi.

Yaklaşık 11 saat süren bu işlem sırasında birçok hukuksuzluğun yaşandığını vurgulayan Keçeci, "En başta bu kararın verilmesi başlı başına bir hukuksuz işlem olup, bir örgütle ilişkilendirilmeye çalışılan bu kurumlar içerisinde örgüte finansman desteği sağlandığı iddiasıyla buraya gelinmiştir. Fakat mahkemenin vermiş olduğu karar hiçbir şekilde somut delillere dayandırılmamış, makul şüpheden dahi bahsedilemez, soyut gelen sübjektif ifadeler kullanılmıştır." şeklinde konuştu.

Bu işlemin tamamen toplumda algı oluşturmaya yönelik olduğunu vurgu yapan Avukat Keçeci, şunları söyledi: "Bu kurumların başarısını engellemeyi amaçlayan bir operasyon olmuştur. Gerek bu kararın talep edilmesi, alınması ve uygulanması sırasında yaşanan tüm bu hukuksuzlukların arkasında duracağız. Hukuksuz işlem yapanlar hakkında gerekli her türlü şikayet hakkımızı sonuna kadar kullanacağız."Polis-destekli-okul-baskininda-mezurali-inceleme-tamamlandi-1911728.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Polis destekli okul baskınında mezuralı inceleme tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER