Diyarbakır'dan acı haber: 2 şehit

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lıların açtığı hendekleri kapatmak için operasyon yapan polis ekiplerine roketli saldırı yapıldı.

Diyarbakır'dan acı haber: 2 şehit

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir çok noktada konuşlanan Özel Harekât polisine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 Özel Harekât polisi şehit oldu. 

Alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristlerin açtığı hendekleri kapatmak için dünden beri ilçenin ara sokaklarında olan polis ekiplerine sabah karşı roketli saldırı düzenledi. Hasırlı Mahallesi’nde bulunan polis aracına çok sayıda roket atıldı. Araç içinde bulunan polislere düzenlenen saldırıda 2 Özel Harekât polisi şehit oldu.

SUR İLÇE EMNİYETİNE DE ROKETLİ SALDIRI 

Bu arada dün gece de Sur ilçesinde polise iki ayrı nokta roketli saldırı düzenlendi. Roketlerden biri Özel Harekat ekibinin sinyal kesici (jammer) aracına biri ise Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yanında bulunan bir işyerine isabet etti. Saldırıda Özel Harekat aracında ve işyerinde maddi hasar meydana gelirken bir vatandaş hafif yaralandı. 

ÇOK SAYIDA EKİP BÖLGEYE SEVK EDİLDİ 

Bu arada saldırı olayının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden çok salıda ekip, bölgeye sevk edildi. Polise roketli saldırının olduğu Hasırlı Mahallesi'nde çok sayıda roketli ve uzun namlulu örgüt mensuplarının olduğu iddia ediliyor. Hava destek olarak başlatılan operasyon devam ettiği belirtildi. 

VALİLİKTEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Saldırının ardından ikinci bir emre kadar ’Sokağa çıkma yasağı’ ilan edildi. Mahalledeki çatışma sesleri kentin büyük bölümünden halen duyulurken Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Sur İlçesi’nde meydana gelen olaylar nedeniyle halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 5442 sayılı il idaresi kanununun 11-C maddesi gereğince İlimiz merkez Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede, (Abdal Dede, Ali Paşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Hasırlı, İskender Paşa, Melik Ahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz Mahallerinde 06.09.2015 Pazar günü 09.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süreci ayrıca ilan edilecektir."

 ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Diyarbakır’ın Sur ilçesine sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda şehit olan polis memurlarının Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli Mustafa Turanlı ve Muzaffer Can Ersoy olduğu belirlendi.

Sabahın erken saatlerinde teröristlere yönelik düzenlenen şafak operasyonunda ara sokaklarda gizlenen PKK’lı teröristlerin roketli saldırısı sonucu 2 polis memuru şehit olmuş, 3 polis memuru da yaralanmıştı. Şehit ve yaralı polis memurları hastaneye kaldırılırken, operasyonlar takviye ekiplerin katılımıyla artarak devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur ilçesinde saklanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, saldırıda şehit olan polis memurlarının Diyarbakır Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli Mustafa Turanlı ve Muzaffer Can Ersoy olduğu belirtildi.

CİHAN/DHA/İHA
<< Önceki Haber Diyarbakır'dan acı haber: 2 şehit Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER