Polis, HDP milletvekillerine tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti


Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, çatışmaların devam ettiği Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde temaslarda bulundu. Silvan Belediyesi'nde toplanan HDP'liler, daha sonra sokağa çıkma yasağının devam ettiği ve çatışmaların sürdüğü mahallere yürümek için harekete geçince polisin müdahalesi ile karşılaştı. Yaklaşık 300 metre yürüyen gruba polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Bazı milletvekilleri polisle uzun süre tartışırken bazıları da fenalık geçirdi.

Çatışmaların 10'uncu gününe girilirken HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra İdris Baluken, Hüda Kaya, Ahmet Yıldırım, Çağlar Demirel, Nursel Yılıdırım, Ertuğrul Kürkçü, Altan Tan ve beraberindeki yüzlerce kişi çatışmaların sürdüğü mahallere gitmek istedi. Yaklaşık 300 metre yürüyen gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, polise "Lütfen durdurun, bana sıkın ben buradayım, bana sıkar mısın? Genel başkana sen bunu yapamazsın bunu. Müdahale yaparsanız sıkıntılı olur. Demokrasi bu mu yasa bu mu? Cenazemiz çıkacak biz çıkmayacağız." dedi.

Daha sonra olaylar Diyarbakır Caddesi üzerinde de devam etti. Öte yandan biber gazından etkilenen bir kız hastaneye kaldırıldı.
Polis-HDP-milletvekillerine-tazyikli-su-ve-biber-gazi-ile-mudahale-etti-1934942.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Polis, HDP milletvekillerine tazyikli su ve biber gazı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER