Polis memuruna skandal talimat

Yalova Çiftlikköy'de 1029 nolu sandıkta kullandığı oyun fotoğrafını çeken Z. Ş. isimli polis memuru tespit edildi.

Polis memuruna skandal talimat

 Hakkında tutanak tutulmasına itiraz eden polis memurunun terfi almak için bu davranışı yaptığı tutanağa yansıdı. Emniyet teşkilatına kullandığı oyun fotoğrafı karşılığı terfi  talimatı verilip verilmediği kafalarda soru işareti olarak belirdi.

1030 nolu sandıkta ise müşahitler yarım saat süresince içeri alınmadı. Sandık müşahitlerden saklandı. Bu olay da tutanak tutularak tespit edildi. Türkiye tarihinin en kritik seçimine giderken skandalların ardı arkası kesilmiyor. Yalova'da skandal bir olay yaşandı. Yalova'da görevli emniyet mensubu komiser Z.Ş, kullandığı oyun fotoğrafını çekerken yakalandı. Oy kabininden fotoğraf sesleri gelmesi üzerine Sandık Başkanı ve Parti müşahitleri oy kabinine müdahalede bulundu. Bunun üzerine komiser Z. Ş. emniyette terfi döneminin yaklaştığını, terfi alabilmek için oyunun fotoğrafını çekmek zorunda kaldığını söylediği kayıtlara girdi. Sandık Kurulu Başkanı ve parti sandık müşahitlerinin de imzasının bulunduğu resmi tutanakta şu ifadelere yer verildi: 

" Oy kullanırken kabin içerisinde oy pusulasının resmini çeken Z.... Ş.... (TC: .......) isimli şahıs tespit edilmiştir. Müdahale edildiğinde polis memuru olduğunu ve terfi almak için yaptığını beyan etmiştir." ZAMAN'ın ulaştığı CHP sandık müşahidi Ali Suavi Sürgeç, " Bu bey geldi ben de tanıyorum kendisini. Girdiği kabine kameranın fotoğraf çekimi sesi geldi kabinden. Ben de kabine müdahale ettim. Baktım fotoğrafını çekiyor. Amirim bu sen yaparsan kim yapmaz dedim. Biz yapsak dedim ne durumlara düşeriz dedim. Almak istedim elinden tabi vermedi. Sandık Kurulu Başkanı geldi o kadıncağız almak istedi telefonu o devamlı elini kaldırıp çektiği fotoğrafları sildi. Dur diyoruz bir görelim. Olmadı. Bu bize telefonu vermedi. Ben de tutanak tuttum. Benim terfi dönemim. Ben bu terfiyi almak zorundayım dedi. Yani bu terfiyi almak için hangi partiye oy vermiştir. Bunu tahmin etmek de zor değil. Yaptığım hata diyor.  Benim yakın dostlarımı bana gönderiyor. Vazgeçsin tutanaktan diye. " şeklinde konuştu.





Kaynak: ZAMAN
<< Önceki Haber Polis memuruna skandal talimat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER