Polis midibüsüne hain saldırı: 23 yaralı

PKK'lılar Mardin'de çevik kuvvet midibüsüne roketatarla saldırdı

Polis midibüsüne hain saldırı: 23 yaralı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi İpek Yolu üzerinde seyir halinde olan çevik kuvvet personelini taşıyan midibüse PKK'lıların attığı roketin yol kenarındaki kaçak satışı yapılan teneke bidonlar içindeki mazotlara isabet etmesiyle meydana gelen patlama ve yangında 9'u polis 23 kişinin yaralandığı açıklandı. İçinde 25 polis memurunun bulunduğu midibüse şans eseri isabet etmeyen roketatarın mazot bidonlarına isabet etmesiyle çevre binalarda da hasar meydana geldi.



Yaralı 9 polisten Yasin Osan, Eyüp Ete ve Emrah Yıldırım tedavi edilmek üzere hastaneye yatırılırken, hafif yaralı Emre Gezer, Sonay Erer, Ercan Kılıç, Mehmet Ali Göçer, Mahir Serdar Yazıcı ve Hasan Yıldız'ın ise tedavileri yapılarak taburcu edildikleri öğrenildi.

 

Yaralanan 14 kişiden ise, Ömer Hacıali, Ahmedo Hacıali, Hamit Demircan, M.Emin Fatihoğlu, Salih Demir ve Bayda Özcan'ın hastanelerde tedavileri sürüyor.


JANDARMA KARAKOLUNA ROKETATARLI SALDIRI

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde Botaş Jandarma Karakolu'na PKK'lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda 1 asker hafif şekilde yaralandı.

Midyat'a 20 kilometre mesafedeki Yemişli Köyü'nde petrol boru hattını koruyan Botaş Jandarma Karakolu'na, bugün saat 18.00 sıralarında bir grup PKK'lı roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Karakoldaki askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 1 asker elinden hafif şekilde yaralandı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışmanın ardından PKK'lılar kaçtı. Saldırının ardından karakolu giden 112 Acil Servis ekipleri yaralı askeri karakolda tedavi etti. Güvenlik güçleri kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı.



<< Önceki Haber Polis midibüsüne hain saldırı: 23 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER