Polis, okul baskınında pes dedirtti

Valiler, yazılı talimatla her gün bir özel okula müfettiş gönderiyor. Denetim ekipleri, dün İstanbul Başakşehir Fatih Koleji'ne baskın yaptı.

Polis, okul baskınında pes dedirtti

Türkiye'nin birçok ilinde yapılan özel okul denetimlerinde, tabela boyu mezura ile merdivenlerin ve koridorların uzunluğu adımla ölçülmüştü. Bu sefer teknolojiyi kullanan müfettişler, Fatih Koleji'ndeki ölçümlerini lazerle yaptı.

Dün sabah saatlerinde Başakşehir Fatih Koleji'ne polisler eşliğinde gelen Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye, Gıda Tarım Müdürlüğü, SGK ve belediyeden denetim ekipleri yine görevlendirme yazısı göstermedi. Sadece İstanbul Valiliği'nin hiçbir kurum isminin yer almadığı genel talimat yazısını ibraz ettiler. Sabah başlayan denetim öğlen saatlerine kadar sürdü.

Baskında okul idarecilerine destek olmak için okula gelen veliler ise “Terörle mücadele edilmesi gerekirken okullarla uğraşılmasına anlam veremiyoruz.” diye tepki gösterdi. Velilerden Şerif Demirel, “Okulun öğretmenleri ve idarecileri ile gurur duyuyorum. Böyle bir okul takdir edilmesi gerekirken, birçok kurum buraya denetlemeye geliyor. Bu nasıl iştir böyle?” dedi. Başka bir veli Rabia Hanım ise “Bu kalitede bir devlet okulu var da biz mi göndermedik?” ifadelerini kullandı.

EKSİK ÇIKMAYINCA MERDİVENLERİ ÖLÇTÜLER

Rize'de, Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu'na gelen müfettişler, merdiven basamaklarını sayarak ölçüm yaptı. Okul avukatı Hüseyin Yılmaz, yapılan denetimlerin hukuksuz olduğunu söyledi.

Dün sabah erken saatlerde okul binasına gelen denetim ekibi, yaklaşık bir saat okulda kalarak incelemelerde bulundu. Rize'nin eğitiminde vizyon kuruluşlardan biri olan okulda herhangi bir eksikliğe rastlamayan ekip, merdiven basamaklarını sayarak uzunluğunu ölçtü. Burada da herhangi bir problem görülmeyince ekipler okuldan ayrıldı. Şahika Eğitim Kurumları avukatlarından Hüseyin Yılmaz, valilik makamının yazılı emri ile oluşturulan izleme ve koordinasyon kurulunun yaptığı denetimlerin hukuksuz olduğunu kaydetti. Valilikten alınan yazılı emrin, denetimleri hukuki hale getiremeyeceğini dile getirdi. Yılmaz, “Denetimler, ‘Kaşının üzerinde gözün var' görüntüsü veriyor.” dedi.
<< Önceki Haber Polis, okul baskınında pes dedirtti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER