Polis TOMA'larla ODTÜ'ye girdi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 8 2019
Kavakların kesilip yerine yurt yapılmasına karşı oturma eylemi yapan Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğrencilerine Çevik Kuvvet polisi sert müdahale etti. Bazı öğrenciler darp edilirken öğrencilere destek için gelen akademisyen ve veliler içeri alınmıyor. Sosyal medyadan Kavaklık İnisiyatifi'ne destek çağrıları yapılıyor.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) 40 dönümlük kavaklık alanına yapılmak istenen ve "Truva atı" olarak nitelendirilen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna karşı öğrenciler "Kavaklık İnisiyatif" ismiyle 55 gündür nöbet tutuyordu.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şahsi Twitter hesabından polisin ODTÜ'ye girdiğini duyurdu.

Kavakların kesilip yerine yurt yapılmasına karşı çıkan öğrencilere TOMA destekli Çevik Kuvvet polisleri müdahale ediyor. Polisin bazı öğrencileri darp ettiği bildirildi.
POLİS ÖĞRENCİLERİ DARP ETTİ
Twitter'da "ODTÜ Savunulmalıdır" hesabı, polisin öğrencileri darp ederek gözaltına aldığını bildirdi.
Destek için ODTÜ’ye giden vekil ve akademisyenler içeri alınmıyor. Polisin öğrencilere müdahalesinin akabinde ağaçların kesimine başlandı. Öğrenciler destek çağrılarını sürdürüyor.
Mimarlar Odası geçen günlerde ODTÜ'de yapılmak istenen KYK yurdu inşaatının ruhsatsız olduğunu ifade ederek suç duyurusunda bulunmuştu.
KAVAKLIK ALANI ABLUKA ALTINDA
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni de ODTÜ Kavaklık'ta. Çepni, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "ODTÜ Kavaklık alanı polis tarafından ablukaya alındı." dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 26'ncı dönem Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka da Twitter hesabından ODTÜ Kavaklık'ta olduğunu ve durumun acil olduğunu kaydetti. Nazlıaka, Instagram hesabından canlı yayın yaptığını da belirtti.<
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


