Polise uyarı

Gezi Parkı olaylarında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 3. yılında saldırıya uğradığı yerde anıldı. CHP'li Tekin polislere seslenerek, “İktidarın kirli oyuncağı haline gelirseniz sonunuz diğerleri gibi sürgün ve cezaevi olur” dedi.

İktidarın kirli oyunlarına alet olma

Eskişehir'de 2 Haziran 2013'te Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, ölümünün üçüncü yılında dövüldüğü fırının önüne karanfiller konularak anıldı. Anma törenine katılan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, polislere seslenerek, “İktidarların kirli oyunlarına alet olmayın” dedi.

DÖVÜLDÜĞÜ FIRININ ÖNÜNDE ANILDI

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün 3'üncü yıl dönümü nedeniyle CHP'li grup, Korkmaz'ın sopalar ve tekmelerle dövüldüğü Kurtuluş Mahallesi Sanayici Sokak'taki ekmek fırının önünde anma töreni düzenledi.

Karanfil bıraktıktan sonra konuşan CHP Milletvekili Gürsel Tekin, polislere seslendi. Tekin, “Gezi Parkı olaylarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, talimatı kendisinin verdiğini belirtmesine rağmen ne gariptir ki bu polislerin tamamı sürgüne tabi tutuldu. Bir kısmı şu anda cezaevlerinde, bir kısmı yurt dışına kaçmak zorunda kaldı, çoğu da emekli oldu. 

90'LARDAKİ AĞABEYLERİNİZE BAKIN 

Polis kardeşlerime sesleniyorum; İktidarların kirli oyunlarına, kirli tuzaklarına alet olmayın. 90'lı yıllardaki polis ağabeylerinize bakın. Onlar da aynı durumda. İktidarın kirli oyuncağı haline gelirseniz sürgüne tabi tutulursunuz, yok sayılırsınız, cezaevlerine atılırsınız. Sizin yapmanız gereken, devletin temel görevi, kolluk kuvvetlerinin temel görevi insanların can güvenliğinin garantisidir. 19 yaşındaki gencecik bir çocuğu öldürebilecek kadar haksızca, insanlığını kaybetmiş devlet memurlarını düşünmek bile istemiyorum. 19 yaşında bir fidan. Görüntüleri izlerken hepimizin yüreği paramparça oldu. Asla unutmayacağız” dedi. 

Anne Emel Kormaz, davalara oğlunun fotoğraflarıyla katıldı.  

VATANDAŞLIK İLE TERÖRÜ KAMUFLE EDİYORLAR

Gürsel Tekin, hükümetin dış politikasının yanlış olduğunu belirterek, düşürülen uçağımızın neden ve kim tarafından düşürüldüğünün cevabının halen verilmediğini ve dosyaya gizlilik kararı getirildiğini söyledi. Suriyelilere vatandaşlık verilmesi hakkında düşüncelerini açıklayan Tekin, “Unutmayın ki yabancı bir ülkeden gelen terör örgütlerinin burada barınmasının bir tek nedeni olabilir. Yerel destek ve yerel yöneticilerin desteğiyle ancak ayakta kalabilir. Kendi vatandaşını tutamıyorsun. Ülkemizde ne kadar yetişmiş sanatçı, bilim insanı, gazeteci, yazar, çizer var ise son günlerde bakıyoruz ya İspanya'da ya İtalya'da ya Amerika'da mülk edinme peşindeler. 

AMAÇ AB'DEN FAZLA PARA ALMAK

Bu vatandaşlık hikayesinin temel nedeni kendi elleriyle yaratmış oldukları terör örgütlerini kamufle etmektir ve AB ile müzakereye oturup biraz daha para almaktır” diye konuştu.

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER